Forest, kocour z lesa Čtvrtým rokem bydlím v Olomouci a druhým rokem s tou nejlepší spolubydlící, jakou jsem si mohla přát. Obě máme po...

Vyslovená přání mají velkou moc, aneb jak se nám splnilo to o kocourovi

neděle, února 01, 2015 Unknown 5 Comments

Forest, kocour z lesa
Čtvrtým rokem bydlím v Olomouci a druhým rokem s tou nejlepší spolubydlící, jakou jsem si mohla přát. Obě máme podobné zájmy, pohled na svět i touhy. Naším velkým přáním bylo mít v Olomouci nějaké zvíře. Často jsme si říkaly, jak by to bylo super. Jenže jsme neměly odvahu zajít do útulku nebo depozita a adoptovat si nějakou tu opuštěnou duši. Obávaly jsme se zodpovědnosti a starostí. Až jednoho dne si nás našel jeden kocour...

Kotě z lesa

Začátek příběhu o tomto kocourovi znám jenom z vyprávění. Stalo se to jednoho srpnového dne. Byl zrovna úplněk. Moje spolubydlící z Olomouce Janča šla doma vyvenčit svoji buldočku Fanynku a buldočku svojí sestry Betynku. Na téhle procházce se stalo mnoho různých náhod, až se všechny tři ocitly na kraji lesa. Na jednom místě začaly Fanynka a Betynka čmuchat, a když je Janča chtěla zavolat k sobě, neposlechly. Šla se tedy podívat, co psi našli. K jejímu překvapení to nebylo žádné chutné hovínko, jaké mají buldočky v oblibě, ale vyhublé polomrtvé kotě.

Kotě několik hodin po nalezení
Janča ho tam samozřejmě nenechala. Já bych se v její situaci zachovala taktéž úplně stejně. Kotě donesla domů a tím začala velká záchranná akce. Do ní se zapojila i Jančina máma a kamarádka. Kotě mělo zanícená očička a strašlivou rýmu, tudíž se s ním muselo okamžitě na veterinu. Od doktora dostalo antibiotika a mast.

Kotě bojovalo o život, ale po několika dnech se jeho stav zlepšil. Očička se mu uzdravovala, i když mu jedno zůstalo poškozené. Janča a její máma ale přišly na jiný problém. Kotě mělo propíchané pacičky, do kterých mu zřejmě mouchy nakladly vajíčka. Z těch se potom vyklubali červi. Z jedné rány na pacce mu holky vytáhly 8 hnusných červů.

Když mi tento příběh Janča následně vyprávěla, měly jsme celkem jasno. Myslíme si, že kotě někdo týral a nakonec ho vyhodil v lese, aby tam umřelo.

Co s ním?

Během všech těch starostí o záchranu kotěte ale vyvstala důležitá otázka, co se s ním bude dál dít? Nechat si kotě u Janči nepřipadalo v úvahu, jelikož její rodiče už měli dvě kočky. Janča tedy vyvěsila fotky na Facebook a začalo se s hledáním nového domova. Po otřesném zážitku s vytahováním červů se ale Janča rozhodla si kotě nechat. I přes nesouhlas rodičů. 

Když mi volala, zda si kotě nevezmeme s sebou do Olomouce, byla jsem nejšťastnější a hned souhlasila. Nebyl čas přemýšlet, jestli to zvládneme a dokážeme se o kocoura postarat. Prostě byl tady a náš. Nakonec se rozhodlo, že se bude jmenovat Forest. Byly k tomu dva důvody. Forest protože jsme se ho našli v lese, a také protože slavný Forrest Gump měl stejně složitý život jako ten náš kocour. 

Na závěr už jenom pár slov. Potvrdilo se mi, že když si něco velmi přejete, tak to nakonec dostanete.  A jsme rády, že si Forest vybral zrovna nás. Je to velká osobnost, a i když občas zlobí, neumím si už bez něj naše obydlí představit. Mezi našimi přáteli se z něj stala velká celebrita. Forest už má zástupy strýčků a tetiček, nějaké ty obdivovatelky a také chlupatého kočičího kamaráda Kajetána ze sousedství. Jinak je Forest IT technik na volné noze a mezi jeho záliby patří švédský jazyk. :o)

Forest se učí švédsky
Forestův portrét

5 komentářů:

  1. Chtělo se mi brečet, když jsem četla, co všechno si chudáček musel vytrpět. Je skvělé, že nakonec padl do dobrých rukou a má se dobře! Je vážně roztomilý! :3

    Fakynn (www.fakynn.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky se mi chce brečet, když si na to vzpomenu... :( Ale všechno zlé už je pryč a nedovolime, aby mu někdo ublizoval... A děkuji za komentář :)

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
  2. Kočky jsou neskutečné bojovnice a hlavně osobnosti! Já mám dva kocourky - Felixe a Ferdínka. Felix byl chudák, měl ze začátku života velkou smůlu - dostala jsem ho zablešeného, zavšiveného, pohublého. Z toho jsem si vypiplala 6 kilového macíka, který je teď hravě prdlý :D Ferda byl neskutečný dárek pro mamku - dostala od své klientky za odvedenou práci dar v podobě malinkaté Ferdíska. Ferda je výstavní Whiskas kotě, ale my ho nikam dávat nebudeme, je to náš domací mazel a hlavně rebel. On poslouchá na poveli, akorát když řekneš "Stů!", tak jde... a naopak.
    Nikdy bych taktéž neváhala se záchranou koťatka, to je něco jako povinnost. To prostě musíš udělat a hlavně nechápu, jak někdo může takto pohodit kotě, nebo jej týrat!
    Jinak Forest je nádherný čičíčák, akorát k poňuňání! :) Držím mu palce!
    A ještě děkuji za komentáře na mém blogu :)

    CzechIvy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivy,

      Felix a Ferdínek jsou skvělá jména pro kocoury. Dokážu si představit, jak je Felix hravě prdlý, známe to od Foresta dost důvěrně... Akorát dneska je takovoý přešlý, protože asi cítí, že jdeme k paní doktorce - zase se mu vrátila rýmička :(

      Tak ať se ti Tví dva miláčči mají co nejlíp! A Ty samozřejmě taky :) Děkuji za komentář

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
  3. IT technik, tak to mě fakt rozesmálo, opět:-D Ta předposlední fotka je supr - Forest se dívá stylem "co mě rušíš, vidíš snad, že se právě učím, ne?" :)

    OdpovědětVymazat