Pojďme nahlédnout do tohoto krásného koutu České republiky (dojmy + miniprůvodce) Neuvěřitelně fotogenický kus České republiky. Krásná ...

České Švýcarsko: Poklad s jedním velkým ALE!

pátek, září 09, 2016 Unknown 7 Comments

Dojmy + průvodce České Švýcarsko
Pojďme nahlédnout do tohoto krásného koutu České republiky (dojmy + miniprůvodce)
Neuvěřitelně fotogenický kus České republiky. Krásná příroda, dechberoucí vyhlídky a ten klid! České Švýcarsko je nádherné a nepopsatelné. Dneska se do něj spolu podíváme a já vám poradím, jak si jej užít na maximum v jednom jediném dni. 

NP České Švýcarsko
NP České Švýcarsko
České Švýcarsko jsme začátkem května navštívili s Jirkou a oba jsme se shodli, že jaro a podzim jsou nejlepší období, kdy národní park navštívit. České Švýcarsko si můžete užít na 100 procent i za jeden den.

Miniprůvodce na jeden den
Doporučuji si zajistit ubytování v nedalekém Děčíně, nejlevněji vyjde například přes Airbnb. Když si ráno přivstanete kolem 7 a chytnete autobus do Jetřichovic, možná uvidíte z první vyhlídky pomalu se rozpouštějící mlhu.  

V Jetřichovicích vystoupíte na zastávce Hostinec a najdete rozcestník u Informačního centra, od kterého se vydáte po červené značce do samého srdce národního parku. Velmi brzy narazíte na první vyhlídku, která se jmenuje Mariina a nachází se na blízké skále. 
Cestou na Mariinu vyhlídku
Výhled z Mariini vyhlídky na Růžovský vrch
Tyhle vyhlídky mají jedinou nevýhodu, musíte se pořád škrábat nahoru a sotva popadáte dech, odměna za námahu je však královská. Dominantou této procházky je zajisté Růžovský vrch, který vypadá trochu jako Osamělá hora.
Cestou na Velimíninu stěnu

Po červené značce dojdete také k Vilemínině stěně, navštívíte Skalní kapli i pozůstatky hradu Šaunštejn, kteří dřív využívali lupiči jako úkryt. Zhruba v polovině cesty budete míjet Mezní louku, ale po těch kilometrech v nohách a nastoupaných metrech na vyhlídky už se budete těšit na cíl cesty - Pravčickou bránu. Tu na fotce nemám (vybitý foťák), ale můžete se podívat alespoň na video od Jirky, který celý náš výlet natočil. 


V těsné blízkosti Pravčické brány stojí Sokolí hnízdo, což je zámek, restaurace a zároveň největší zklamání celého našeho výletu. Po náročném dni si chcete dát dobré jídlo, ale dostanete studené "něco" jako ze čtvrté cenové. Podle jídelního lístku to měl být guláš za 150 Kč. Fakt, že široko daleko není další restaurační zařízení, byl na kvalitě servisu znát. 

Cestou k Pravčické bráně
Shrnutí

České Švýcarsko je jedno z nejzajímavějších míst u nás, na jednodenním výletě, který popisuji, našlapete něco okolo 18 kilometrů mírně náročným terénem. Stihnout se to dá úplně v pohodě a kolem sedmé - osmé stihnete autobus ze zastávky Hřensko, Pravčická brána až do Děčína. 

7 komentářů:

  1. škoda, že se ti vybil foťák :/ fotky jsou hezké, já tam byla kdysi, ale už si to moc nepamatuji :/ podle fotek je tam opravdu krásná příroda :)) škoda té restaurace :/

    OdpovědětVymazat
  2. České Švýcarsko bylo naším cílem srpnové dovolené a rozhodně souhlasím, že je asi nejlepší období na návštěvu jaro nebo podzim. Nejenom kvůli úžasný přírodě - ten podzim musí být pecka - ale hlavně kvůli lidem. V srpnu to bylo docela peklo.

    OdpovědětVymazat
  3. Taktéž máme zkušenost s jídlem na pravčické. Chtěli jsme česnečku, načež nám řekli že ať si ji nekupujeme.. že je ze sáčku a není dobrá.. V cenové relaci 45 Kč. Prej to mají pro němce:D.. Nakonec jsme skončili na hranolkách.. Bomba.. Přitom by si tam mohli udělat takovej kšeft!:) Mít každý den nějakou polévku domácí, na výběr ze tří jídel a bylo by:)

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná procházka :) Ráda bych se tam někdy podívala - díky za tip :)
    Giveaway na září 

    OdpovědětVymazat
  5. Sákryš a další tip na výlet po ČR, co já jenom budu dělat až tam přijedu, nemůžu přece procestovat všechno za tejden..krásný fotky!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkné fotky a procházka ♥ líbí se mi tvůj blog a styl psaní, dávám odběr. :) taky píšu, tak pokud by ses chtěla mrknout ke mě, případně zanechat taky odběr, budu moc ráda :) www.fitfoodhealthy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat