Koukám se do našeho norského účetnictví a pořád to nějak nechápu. Přijde mi, že jsme určitě museli zapomenout započítat nějakou velkou a dr...

Kolik to stojí? Roadtrip po jižním Norsku

úterý, září 08, 2015 Unknown 4 Comments

Koukám se do našeho norského účetnictví a pořád to nějak nechápu. Přijde mi, že jsme určitě museli zapomenout započítat nějakou velkou a drahou položku. Přece není možné, aby roadtrip na 14 dní, při kterém jsme ujeli 5 500 km, stál tak málo peněz! Takže jdeme si to raději zrekapitulovat.

BENZÍN
Největší položka roadtripu. Naštěstí se můžeme chlubit parádní spotřebou 4,6 litru na 100 km, kterou měl náš naftový oř. Tudíž, za naftu počítáme 8 100 Kč, ale musím upozornit, že jednu plnou nádrž jsme měli free (díky, tati!!!).

TRAJEKTY
Další vysoká položka, celkem jsme jeli na trajektu šestkrát, z toho čtyřikrát přímo v Norsku mezi fjordy. Celkem za 7 500 Kč.

PARKOVNÉ A VJEZDY
Občas se dá v Norsku zaparkovat na neplaceném parkovišti a trochu to ošulit, ale to jsme moc nedělali. Za vjezdy do národních parků a parkovné (např. Bergen, Trolltunga) počítáme 950 Kč.

MÝTNÉ
Předem jsme zaregistrovali naše vozidlo k placení mýta, ale spousta lidí to neudělá a nakonec jim účet z Norska ani nepřijde (neposílá se do ČR). My byli ale extra poctiví, mýto na naší trase stálo 800 Kč.

JÍDLO
Především vlastní, vezené z ČR a vařené s láskou na plynu v norské divočině za každého počasí. Občas jsme zkusili něco z místních obchodů (třeba od pohledu odporný fiskepuding :D). Celkem 3600 Kč.

KEMP
Blbost, zbytečnost. Pokud nemusíte, do kempu nejezděte. My platili jen jeden za účelem sprchy + asi dvakrát pak sprchu samostatně, bez kempování. Dohromady 650 Kč.

NATURÁLIE, ÚPLATKY
Za výpůjčku auta jsme zaplatili zlatem (tedy pivem). Pak kvůli našemu roadtripu bylo nutné podniknout pár cest jiným autem po Česku, což také započítáváme. Celkem za 1000 Kč.

ÚTRATA
Nebyla nijak velká, většinou za pohledy, známky, suvenýry, vstupy do muzea a podobné blbosti. Na každou osobu to vycházelo asi tak 500 Kč.

ZÁVĚREČNÉ ZÚČTOVÁNÍ
Pokud dáme všechna čísla dohromady celkem to dělá 22600 Kč, tuto částku vydělte čtyřmi, to jsme zhruba na ceně 5650 Kč. Připočítejte 500 Kč útratu.

KONEČNÁ CENA tedy je cca 6 150 Kč. 

P.S. Máte rádi fotografie? Tak to určitě nepřehlédněte můj INSTAGRAMkde se objevují fotografie, které jinde neuvidíte.

4 komentáře:

  1. Překvapila mě cena trajektů, čekala jsem ji trochu nižší. Každopádně díky za tenhle článek! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za šest trajektů, z toho dva "velké" přes moře mi opravdu nepřijde moc. :)

      Vymazat
  2. My byli letos v Norsku letadlem za účelem stopovat a poznat tak nový lidi a musím říct, že to bylo naprosto perfektní. Takže s malýma batůžkama, abychom je mohli nosit denně na zádech a mohli je považovat za kabinová zavazadla jsme rozhodně utratili víc za jídlo a to i díky větě "když už tu jsme neměli bychom ochutnat nějakou rybu?" což byla tak pětinová cena naší cesty, nás to celé na 10 dní + 2 dny v polském hotelu vyšlo na 8000 pro dvě osoby

    OdpovědětVymazat
  3. Tak a já jdu procházet všechny články z Norska, protože to je můj sen... :)

    OdpovědětVymazat