Vlasy obarvené hennou při západu slunce Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. Pokud chcete mít také krásné vlasy a nejste spokojení...

Jak na barvené vlasy bez použití chemických barev?

středa, června 24, 2015 Unknown 7 Comments


Vlasy obarvené hennou při západu slunce

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy. Pokud chcete mít také krásné vlasy a nejste spokojení se svou přírodní barvou, a zároveň si nechcete ničit vlasy chemickým barvením, mám pro vás řešení! 

Já už druhým rokem barvím hennou (směs rozdrcených bylinek) a musím říct, že na vlasy nic lepšího neexistuje. Bohužel zklamu dívky, které mají hodně tmavě hnědé nebo černé vlasy a chtějí vlasy zesvětlit. Jim henna nechytne, protože nemění vlasový pigment. Nejčastější odstíny henny jsou červená, měděná, zrzavá, světle hnědá, tmavě hnědá nebo indigo.

Jak začít s hennou?

Pokud jste dosud barvily vlasy chemickými barvami, je dobré na hennu přejít až měsíc po posledním barvení. Já nejraději používám hennu Royal, v odstínu original. Kilové balení této henny stojí cca 500 Kč. Na své středně dlouhé vlasy používám na jedno barvení 50 gramů, takže když se cena rozpočítá, vyjde jedno barvení na 25 Kč!

Vlasy barvené hennou
Henna je drcený bylinkový prášek, který se zalévá horkou vodou. Důležité je, aby henna nepřišla do styku s kovovou miskou nebo lžičkou, jinak zreaguje! Aby henna lépe chytala a barva byla zářivější, je dobré do ní přidat šťávu z půlky citrónu a pomeranče.
Henna je drcený bylinkový prášek
Příprava henny v plastové misce
Hennu zalijeme horkou vodou, přidáme šťávu z půlky citronu a pomeranče a necháme půl hodiny odpočinout
Henna chytá i na středně hnědé vlasy a skvěle kryje odrosty
Hennu naneseme na vlasy jako klasickou barvu, ale musíme pak počkat minimálně 4 hodiny, aby barva chytla. Já vlasy hennuji celou noc, běžně ji na vlasech nechávám zhruba 10 hodin, někdy i víc.

Musím vás upozornit, že henna sice skvěle vyživuje a zpevňuje vlasy, ale také vysušuje. Jakmile se tedy při barvení dostanete ke konečkům, do zbylé henny přimíchejte dvě polévkové lžíce oleje (kvalitní olivový, kokosový atd.)

Po dostatečně dlouhé době se může henna začít vymývat. To dá z počátku dost zabrat a je potřeba si našamponovat vlasy 3x za sebou.

Pro dívky, které s hennou začínají mám tip, Aby se vám barva rychle změnila, je dobré na první tři barvení výrazně zkrátit barvící interval. Po prvním barvení doporučuji, aby druhé následovalo do 7 dnů od prvního a třetí do deseti dnů druhého barvení. 

Oproti klasickému barvení je barvení s hennou pracnější, ale pro vlasy daleko lepší. Po henně jsou vlasy silnější, bohatší, zářivější a barva se nevymývá.

 P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB stránku.  
Po nanesení hlavu zabalíme do igelitu a čekáme 4 až 14 hodin :)
Vlasy barvené hennou





7 komentářů:

  1. Upřímně jsem o tom nikdy neslyšela (cítím se nevzdělaně :D ), ale vypadá to super, díky za tip, určitě vyzkouším, tuhle barvu bych tuze chtěla. :O :) měla jsem ji už několikrát pomocí chemických barev, ale ty se snažím omezovat...

    OdpovědětVymazat
  2. Nad hennou jsem už několikrát přemýšlela, ale docela se bojím toho vysušení - už takhle mám vlasy docela dost suché.
    Každopádně je to skvěla věc a možná se někdy přece jen odvážím.

    OdpovědětVymazat
  3. Barva vypadá moc hezky! Tohle asi taky zkusím...díky za tip! ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Henna je skvělá. :-) Barvím s ní již minimálně šest let a nestěžuji si. Akorát mi vlasy dost narovnala, takže mám barvící intervaly fakt dlouhé. Odrosty mi naštěstí moc nejsou vidět, takže nebarvit čtvrt roku pro mě není problém. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Fakt po prvy krat o tom pocujem :) ja si bud davam farbu alebo sampon :D pouzivam specialne masky a papam vitaminy nemam az taky vazny problem s vlasmi ale vyzera to ako dost dobry napad s tou hennou :)
    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  6. Když jsem byla mladší, tak jsem si vlasy barvila poměrně často. Teď jsem si je naposled barvila v prosinci 2014 a nechávám si už svojí barvu, asi :D Hennu bych možná zkusila :)

    Life By Peggie

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuju za článek - chtěla bych se ještě zeptat - kde tuhle hennu kupuješ? Vím, že čistou hennu distribuuje řada dodavatelů, tak by mě zajímalo, kde nakupuješ tu svou? :) Díky!
    http://myinspires.eu/

    OdpovědětVymazat