Silnice nad Monakem Musím říct, že by mě nikdy ani nenapadlo, že někdy budu pracovat pro cestovní kancelář a ani v nejdivočejších snech...

Monako a ATP Monte-Carlo Rolex Masters 1000

sobota, dubna 18, 2015 Unknown 6 Comments

Silnice nad Monakem
Musím říct, že by mě nikdy ani nenapadlo, že někdy budu pracovat pro cestovní kancelář a ani v nejdivočejších snech o roztodivné exotice jsem si nepředstavovala, že navštívím Monako a tenisový zápas Monte-Carlo Rolex Masters 1000. Nicméně, stalo se.

Čekala jsem, že před první pracovní cestou budu nervózní. Jenže já nakonec byla úplně v klidu. V pondělí ráno jsem se zastavila v kanceláři a dodělala poslední nezbytné úkoly před cestou, následně mě čekala přednáška ve škole a potom jsem si už jen stihla zabalit vše potřebné a vyrazit s kolegy do Prahy. Cesta do Prahy byla neuvěřitelně zábavná a utekla jako voda.

Trochu horší byla cesta z Prahy do Monaka. Po dlouhé noční cestě přes Německo, Rakousko, Švýcarsko a Itálii přijíždíme za svítání na Francouzskou riviéru. Čeká nás z dálnice krásný pohled – kopce a moře. Lidem, kteří mají strach z výšek a klaustrofobii však tuto cestu nedoporučuji. Dálnice Francouzskou riviérou vede prakticky pouze tunely nebo po vysokých mostech.

Musím říct, že i když jsem hlavně severský typ, tento kousek země mi naprosto učaroval. Když mi táta o Francouzské riviéře (Azurovém pobřeží) vyprávěl, nechápala jsem, proč je tak nadšený. Nicméně vyprávění nestačí, tohle musíte vidět.

Samotné Monako je fantastické. Naše první setkání probíhá z vyhlídky nad městem. Dole ve městě se válí mlha, ze které ční jen ty nejvyšší budovy. Sjíždíme dolů do městské části Monte-Carlo, kde mě hned pohlcuje tenisová atmosféra. Areál Monte-Carlo Country Clubu je vyzdoben fotografiemi všech světových tenisových hvězd. U vstupů se hromadí mnoho lidí a doprava je také šílená, a proto před shonem utíkáme na zápasy.

Monte-Carlo Country Club, Monako a prakticky celá Francouzská riviéra je přehlídka bohatství a taky trochu snobství. Všude je cítit luxus a při prohlídce tenisového areálu potkávám velmi elegantně a draze oblečené osoby. Pokud si však těchto věcí nebudete všímat, můžete se zde cítit velmi dobře.

První zápas úterního dne, který navštěvuji, mezi sebou hrají J. Veselý a J. Mónaco. Náš tenista se v prvním setu statečně brání, ale nakonec bohužel prohrává. Zlatý hřeb úterního programu je zápas světové jedničky Novaka Djokoviče, který hraje proti Albertovi Ramosovi. Djokovič se na své poměry na kurtu zdržuje dlouho a nakonec vyhrává.

Tímto zápasem končí můj první den na cestách. Večer se přesouváme do nedalekého francouzského Mentonu na hotel. Čeká nás druhý den našeho dobrodružství. 

Pokud se ptáte, co vlastně dělám, tak pracuji pro cestovní kancelář Sport Sen, která organizuje zájezdy na fotbal a tenis po celé Evropě. Mým úkolem je pomáhat při chodu kanceláře, také tvořím příspěvky na FB profil naší CK a v neposlední řadě se starám o blog na webu Sport Sen. Pracovní náplní na zájezdu do Monte Carla bylo tedy fotit, sbírat zážitky a psát články.

Výhled na Monako

Monako

Monacké uličky

Typický ráz krajiny na Francouzské riviéře - strmé kopce

J. Veselý

J. Monaco

Hlavní kurt 

Novak Djokovič v akci na hlavním kurtu

Monte-Carlo Country Club







6 komentářů:

  1. Krásné fotky v Monaku to vypadá hodně hezky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to tam moc krásné, doufám, že se tam vrátím :)

      Vymazat
  2. Wau, to je opravdu vysněná práce, toto :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemůžu proti své práci říct ani ň :) jsem spokojená

      Vymazat
  3. to je úžasné! :)) fotky jsou opravdu parádní... já mám strach z výšek, ale třeba bych to zvládla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě jo, j taky výškám neholduju, ale po třetím mostě si člověk prostě zvykne .)

      Vymazat