Fotil Vítek O mojí lásce k indické kuchyni jsem na blogu už několikrát psala. Teď přicházím s dalším skvělým receptem (po Pečených bram...

Indická rajma (fazolové kari)

neděle, března 08, 2015 Unknown 7 Comments

Fotil Vítek
O mojí lásce k indické kuchyni jsem na blogu už několikrát psala. Teď přicházím s dalším skvělým receptem (po Pečených bramborách po indicku a Vegan Vindaloo.) Tentokrát jsem vybrala indickou fazolovou rajmu.

Na vaření pro 2 osoby budeme potřebovat:

*plechovku červených fazolí
*4 cibule
*plechovku loupaných rajčat
*indické kari
*kurkumu
*garam masalu
*čerstvý koriandr
*olej
*sůl, pepř

Na oleji si osmažíme cibuli, přidáme fazole, rajčata, hodně kari, kurkumu, garam masalu a čerstvý koriandr. Necháme chvíli vařit, na závěr osolíme a opepříme. 

Podáváme s kuskusem nebo rýží. Dobrou chuť!

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB stránku.



7 komentářů:

  1. Mňam, ty mi tedy děláš chutě! Indickou restauraci mám taky moc ráda, od té doby, co jsem v jedné nějakou dobu pracovala. Recept určitě vyzkouším, ale bez koriandru, to je jediné, co na téhle kuchyni moc nemusím (a oni ho cpou skoro všude:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ten čerstvý koriandr měla teď poprvé a taky mi to teda moc nejelo :D:D s drcenýma semínkama problém nemám :)

      Zuzka

      Vymazat
  2. vypada to skvele! ja bych si to teda udelala bez cibule, ale cerveny fazolky miluju a zrovna nedavno jsem premyslela, co s nima ukutit, diky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  3. Fazole jsou moc fajn věc, cpu se s nima od dětství a asi ještě nějakej ten čas budu. Jídlo vypadá dobře. S indickou kuchyní valné zkušenosti nemám, ale jednou se do toho pořádně opřu.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě indii zkus, neprohloupíš :)

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
  4. Pokud v indickem receptu neni zazvor, mam o nem uz od zacatku pochybnosti. A opravnene. Oni ho totiz davaji do vseho. Tim nechci rict, ze to nemuze byt dobre

    OdpovědětVymazat