Dušená cuketa s rajčaty a bylinkami
Fotil Vítek |
Poslední recept na Vegan Vindaloo, který jsem na blogu uveřejnila, byl dost náročný. Hledáte tentokrát rychlý a jednoduchý recept na víkendový oběd? Tím pravým může být právě dušená cuketa s rajčaty a bylinkami.
*3 menší cukety
*čtvrt malého celeru
*plechovku loupaných rajčat
*2 červené cibule
*2 stroužky česneku
*olivy
*hrst rozinek
*čerstvý nebo sušený tymián
*olivový olej
*kapku citrónu
*sůl a pepř
Nejprve si očistíme a nakrájíme cibuli a celer. Do většího hrnce nalijeme trochu olivového oleje a cibuli a celer osmažíme. Mezitím si na kolečka nakrájíme cukety. Do hrnce přidáme cuketu, plechovku rajčat, na plátky nakrájený česnek, olivy, rozinky, tymián a přiměřené množství vody. Zhruba 15 minut dusíme. Osolíme a opepříme.
Nakonec zakápneme pár kapkami šťávy z citrónu a podáváme samostatně, s kuskusem nebo rýží. Dobrou chuť!
P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB stránku.
Ukládám do oblíbených - blog i recept. Líbí se mi tady! A rychlé a chutné receptyv blízké době velmi upotřebím :)
OdpovědětVymazatVerunka
Děkuji moc za důvěru a jsem ráda, že se blog líbí :)
VymazatZuzana (Polární vlk)
Páni, cuketu už jsem dlouho neměla a tohle vypadá božsky a jednoduše! :) Ráda zkusím, děkuji za tip.
OdpovědětVymazatZkus a pak dej třeba vědět, jak ti chutnalo :)
VymazatZuzana (Polární vlk)
Teď jenom zjistit, jak se dusí jídlo, a hurá na to :D
OdpovědětVymazatUž víš :D :) Tak dej pak vědět, jak ti chutnalo :)
VymazatZuzana