Po včerejší recenzi na knihu Policie od Jo Nesba jsem zde s dalším knižním příspěvkem. Představte si následující situaci. Jdete na svou oblí...

Co všechno se dá v životě zapomenout?

sobota, března 14, 2015 Unknown 6 Comments

Po včerejší recenzi na knihu Policie od Jo Nesba jsem zde s dalším knižním příspěvkem. Představte si následující situaci. Jdete na svou oblíbenou páteční hodinu stepu, na které se vám zatočí hlava, a omdlíte. Když se probudíte, myslíte si, že je všechno v pořádku, přepadla vás jen malá nevolnost. Když vás prohlíží přivolaný doktor, dokážete mu přesně odpověď na všechny jeho otázky. Jmenujete se Alice Love, je vám 29 let, jste těhotná a je rok 1998… Jenže, co když je všechno jinak?


Ve skutečnosti je rok 2008, Alici je 39 let a těhotná není. Při hodině stepu upadla a ztratila veškeré vzpomínky na posledních deset let. Nutno podotknout, velmi důležitých deset let, během nichž ze z Alice stal úplně jiný člověk. V roce 1998 měla úžasného manžela a čekala s ním první dítě. Dnes má tři děti, na které si bohužel nevzpomíná a manžel ji nenávidí. Alice je šokovaná a pátrá po příčinách svého neštěstí.



Více z mé recenze si přečtěte na blogu Neoluxor.

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB stránku.

6 komentářů:

  1. To zní zajímavě. Zrovna včera jsem dočetla knihu, takže je čas pořídit novou :) díky za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak už ji mám :) jen mi až teď došlo - je to můj první Nesbo, nevadí, že neznám minulé příběhy Harryho Hole?

      Vymazat
    2. Ahooj, co se tyká Nesba, tak knihy na sebe navazují... Takže ideálně přečíst od začátku série, ale dá se i číst poslední kniha samostatně, akorát si člověk bude muset trochu dohledat souvislosti z minulého dílu... :) A taky postavy - kdo je kdo a jaké má s kým vztahy :) :D

      Vymazat
  2. Auč, to je špatné zjištění, že když chci zkusit Nesba tak musím od začátku... Jaká je vlastně první knížka?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak nezačínej Holeovkama a přečti si od Nesba nějakého solitéra :) Upřímně, netuším... První díl jsem nečetla :)

      Vymazat
  3. Páni, skvělá recenze... Na tu knihu jsem moc zvědavá, snad mě někde potká... Jak se Ti líbilo Manželovo tajemství? :)

    OdpovědětVymazat