R.Raab [ Attribution ], prostřednictvím Wikimedia Commons  Ptáte se, podle čeho dostal tento blog název Stezky polárního vlka?  Odpověď...

Proč vlastně stezky polárního vlka?

úterý, ledna 27, 2015 Unknown 6 Comments

R.Raab [Attribution], prostřednictvím Wikimedia Commons 
Ptáte se, podle čeho dostal tento blog název Stezky polárního vlka? Odpověď je jednoduchá i složitá zároveň.

Polárního vlka jsem přijala jako svoji alternativní identitu. Zároveň nemůžu říct, že bych si vlka sama vybrala. On si totiž vybral mě.

Abych nemluvila tak tajemně, polární vlk je moje silové zvíře. Můj duchovní průvodce na cestě životem. Takové duchovní průvodce už měli například Keltové, nebo Indiáni. Silové zvíře si může najít každý pomocí meditace, není to vůbec složité.

Hledání silového zvířete má svůj smysl, znamená to totiž najít zdroj inspirace. 

Můj vlk mi pomáhá v životě hodně, snažím se přebírat jeho vlastnosti a zlepšovat tím sama sebe jako člověka.

Vlk je učitel, který se umí odevzdat, podělit se o vědomosti a zůstat věrný své duchovní cestě. Je to stopař, který mi ukazuje správný směr životem. Vidí do duše a vše odhalí. Je velmi chytrý, ve spojení s přírodou a starým věděním. 

Jeho silnými stránkami je neústupnost, síla a vytrvalost. Připomíná mi, že můžu překonat vše - žal, smutek, ztrátu i vyčerpání. Vlk učí rovnováze v životě - především mezi samotářstvím a stykem s civilizací.

Má silný smysl pro rodinu, je loajální. Je ztělesněním svobody a duchem divočiny. Probouzí pocit vnitřní síly a intuice. Vlčí síla je stabilní.

Název Stezky polárního vlka shrnuje témata, kterými se chci na blogu zabývat - moji cestu životem, zájem o poznávání cizích zemí (hlavně těch na severu), poznávání sama sebe a starých pohanských praktik. Dále moji zálibu v dobrých knihách a jídle. 

Myslím, že psaní je něco, co mi jde a baví mě. Skrze slova chci předávat lidem radost, své zkušeností a zajímavé informace. 

6 komentářů:

  1. Taky si myslím, že Ti psaní jde:) Svého průvodce jsi popsala opravdu zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Amálko! :))) Nejsem tady jediná, komu psaní jde :)

      Vymazat
  2. Líbí se mi blog, jeho název i alternativní identita!:) Přidávám a sleduji:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,

      děkuji Ti velmi pěkně za podporu! :) Jsem moc ráda, že se Ti můj blog líbí :)

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat