Máte rádi cizokrajnou kuchyni? Pokud ano, možná bude pro jednou dobré zabrousit i někam jinam než do Číny, Thajska nebo Vietnamu. Co takh...

Norské hody: Kyllinggryte med sop og paprika

čtvrtek, ledna 08, 2015 Unknown 4 Comments

Máte rádi cizokrajnou kuchyni? Pokud ano, možná bude pro jednou dobré zabrousit i někam jinam než do Číny, Thajska nebo Vietnamu. Co takhle Norsko? I zde můžete najít výborné recepty a ochutnat zase něco nového.

K vaření budeme potřebovat:
*kuřecí maso (prsní)
*čerstvé žampiony (nebo ty v plechovce)
*zelenou papriku
*červenou papriku
*hrášek (klidně může být mražený)
*jeden žloutek
*smetana na vaření
*trochu másla
*sůl a bílý pepř
*rýže


I když se podle množství ingrediencí může zdát, že jde o těžký recept, tak to není pravda. S trochou šikovnosti (nebo pomoci někoho zkušenějšího) by ho měl zvládnout každý. 

Nejprve si dáme vařit osolenou vodu do rendlíku a do něj hodíme očištěné a na větší kusy nakrájené kuřecí maso (kyllinggryte), které uvaříme do měkka. Vodu z uvařeného masa si odstavíme, budeme ji později potřebovat. Posléze si očistíme a nakrájíme na plátečky žampióny (nebo pokud máme ty v plechovce, tak jenom slijeme nálev.) To samé uděláme s paprikami, ale ty nakrájíme na tenké nudličky.

Na pánvi rozehřejeme trochu másla a osmažíme houby a papriku, přidáme také hrášek. Směs podlijeme odstavenou vodou z masa a také přidáme mouku. Pořádně mícháme a až vše přivedeme do varu, přidáme žloutek smíchaný se smetanou na vaření. Do hotové omáčky přidáme maso a ještě chvíli povaříme. Na závěr dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží.

4 komentáře:

  1. Zajímavý recept :-) Chtělo by to možná lepší fotku, na které by jídlo vyniklo, každopádně díky za tip na dobré jídlo :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz Pokud by ses chtěl taky něčím inspirovat, můžeš mrknout ke mě.

    OdpovědětVymazat
  2. Velice zajímavé jídlo...
    Možná , že mi to jen přijde, ale fotka je celkem špatně nasvícená - nekvalitní - ale to ani tak nevadí! :))
    - neber to jako kritiku, ale jako názor...

    bookofallpossible.blogspot.cz
    *M*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky,

      neberu to jako kritiku... Až to budu vařit znova, tak mi to přefotí přítel, co je fotograf :) Tohle je jenom fotka z mobilu projetá nějakým instagramovým filtrem...

      Zuzka (Polární vlk)

      Vymazat