Tři noci a čtyři dny celkem jsem strávila ve švédském hlavním městě - Stockholmu. Jelikož bylo jedním z mých novoročních předsevzetí na...

Kolik to stojí? Prodloužený víkend ve Stockholmu

středa, března 09, 2016 Unknown 8 Comments


Tři noci a čtyři dny celkem jsem strávila ve švédském hlavním městě - Stockholmu. Jelikož bylo jedním z mých novoročních předsevzetí na rok 2016 zkusit couchsurfing, drahý Stockholm poskytoval ideální příležitost jej vyzkoušet. 

LETENKY
Samozřejmě akční, zpáteční letenka Varšava - Stockholm za 250 Kč.

JÍZDENKY A DOPRAVA
Jízdenka Praha - Varšava byla opět akční, od Polskibusu za 270 Kč v obou směrech. Vůbec se nemusíte bát cestovat s tímto dopravcem, v autobuse je WiFi i zásuvky, takže to vám cestu hodně zpříjemní. Za cestu Olomouc - Praha jsem utratila 260 Kč. Tranfér z/na letiště stál v přepočtu 800 Kč, což hodně zabolí. Holt severské země nejsou nic levného.

BYDLENÍ
Poprvé okouším strasti i radosti couchsurfingu, tudíž mám bydlení a jídlo "zadarmo". O mé první couchsurferské zkušenosti se příště rozepíšu v samostatném článku. :)

Pokud ale preferujete více soukromí, posílám kredit 490 Kč na první bydlení od AirBnB.

ÚTRATA
Peníze jsem utratila hlavně za muzea, pohledy a kavárny. V přepočtu celkem 1 160 Kč.

KONEČNÉ ZÚČTOVÁNÍ
Dohromady celkem JENOM 2740 Kč. Důkaz, že cestovat se dá opravdu velmi levně. Nejlepší je, že už můžu srovnávat s jinými destinacemi. Norské Oslo na prodloužený víkend v minulém roce přišel asi na 4 400 Kč, což už je celkem velký rozdíl.

8 komentářů:

  1. Tak to je moc hezká cena :) Jinak super článek a těším se na článek o couchsurfingu, jelikož letos bych ho taky chtěla vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych strašně moc chtěla cestovat, ale jelikož mi bude teprve 14, tak nemůžu. :D Do Norska se chci, ale určitě jednou podívat. :3

    Sofi♥

    OdpovědětVymazat
  3. Jakpak si obohatila sveho hostitele na oplatku za nocleh a jidlo ?

    OdpovědětVymazat