Předevčírem mi jeden kamarád napsal něco neuvěřitelného a krásného. "Za moje cestovatelské nadšení můžeš částečně ty. Máš v sobě ...

Já věřím

neděle, března 06, 2016 Unknown 6 Comments


Předevčírem mi jeden kamarád napsal něco neuvěřitelného a krásného. "Za moje cestovatelské nadšení můžeš částečně ty. Máš v sobě neskutečný entuziasmus. Máš na mě stejný vliv, jako když jsem poprvé viděl Waltera Mittyho." Z těch slov jsem byla naprosto dojata.

Hlavou se mi začalo honit spousta myšlenek. Sama sobě jsem v duchu říkala, že tohle je důkaz mé správné cesty. Mám víru, která mi dává vytrvalost a sílu kráčet dál. 

Cestování mě neskutečně baví. Okamžiky štěstí, malé i velké zázraky a spojení se světem, to jsou pocity, které na cestách zažívám. Cestuji sama pro sebe, protože mě rozvíjí a baví. Primárně ze zcela sobeckých důvodů.

Pokud se ale ponořím hlouběji, tak zjišťuji, že ráda sdílím svůj malý cestovatelský svět s ostatními. A zrovna dnes cítím, že je ten správný čas, abych se podělila o výše zmiňovaný entuziasmus. O ten skvělý euforický stav, kdy si s dětskou nevinností myslíte, že zvládnete úplně cokoliv a kdykoliv se vám zamane. 

Protože nepotřebujeme motivaci, nepotřebuje si navzájem říkat, co a jak máme dělat. Každý z nás je jedinečná individualita, která si najde své způsoby a vlastní cestu.

Podle mě je nejdůležitější prosté sdílení. Sdílení zážitků, jak krásných, tak i těžkých, je motorem našeho pohybu. Žasneme nad vyprávěním druhých a uvnitř nás samotných se probouzí touha vidět, zažít, pocítit.

JÁ VĚŘÍM, ŽE...

- z vašeho vlastního nadšení pro věc vždy odskočí jiskřičky zájmu na jiné lidi, a díky tomu se rozhoří obrovský požár

- nadšení je neuvěřitelně nakažlivé

- nadšení nám otevírá srdce

- díky nadšení se cítíme šťastnější

- štěstí není závislé na vnějších okolnostech

- štěstí je skutečné, sdílíme-li ho s ostatními (Christopher McCandless)

- náhoda neexistuje, jen my nevidíme souvislosti

- psaní (travel)blogu má smysl, i kdyby měl pomoct jenom jednomu člověku 

- když se chce, tak všechno jde

- z každé situace si můžeme odnést pozitivní zkušenost

Na závěr přikládám odkaz na song (který se mnou SDÍLEL můj další blízký člověk), a který mi dokáže připomenout nadšení, s jakým jsem psala dnešní článek. Budu také nesmírně ráda, pokud se podělíte se mnou o svá nadšení a myšlenky, kterým vy sami věříte! :)












6 komentářů:

  1. Úžasný článek! S tou náhodou jsi mě dostala, to se mi strašně moc líbí. Jinak já věřím, že každý je sám svého štěstí strůjce a když si bude jen člověk stěžovat a sedět na zadku, tak nic nezíská a ani nezažije!:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, přesně! :) Když něco chceš, tak se musíš snažit... Nic člověku nespadne do klína zadarmo :)

      Vymazat
  2. Suprově motivační článek, který překypuje energií a pozitivním myšlením! :) Děkuji ti za něj :)

    INKA blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ten článek má být spíš o nadšení a sdílení ne o motivaci... Ale to je jedno, důležité je, že se ti líbí :)

      Vymazat
  3. A víš co? Nadchla jsi mě. A hodně! Takovéhle sdílení a šíření emocí je na blogování nejlepší.
    Nakazit se "nadchávací" nemocí (pardon za ten výraz, nevím jak to jinak formulovat)je přímo žádané a rozhodně by ji nikdo neměl chtít vyléčit :)
    V co věřím já? No, třeba v to, že vždycky bude líp děj se co děj. Že i tak obyčejná věc jako sluneční paprsky v ranní orosené trávě dokáží zlepšit náladu a vykouzlit úsměv. Že bychom se měli nakazit nadšením od ostatních, přidat to k tomu, které už máme v sobě a vytvořit z toho něco naprosto báječného - splnit si sny a pomoct je plnit i ostatním. V nadšení je, mimo jiné, síla. Nadšení je síla!

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně tak. A funguje to na obě strany - nadšený trave blogger inspiruje čtenáře a ti zase jedou na nadšení svých čtenářů :-). Paráda být toho součástí a miluju ten pocit, když mi čtenář napíše, že díky mým článkům se v něm něco pohlo, změnilo a namotivovalo ho to udělat ten těžký krok do neznáma...

    OdpovědětVymazat