Co si na žádné z mých cest nikdy neodpustím? Hm? Ano, je to šálek dobré kávy a dortík. Je sice pravda, že káva se do celého světa dováž...

Kavárenská hipsteřina v severském stylu (Finsko, Helsinki)

sobota, února 06, 2016 Unknown 8 Comments


Co si na žádné z mých cest nikdy neodpustím? Hm? Ano, je to šálek dobré kávy a dortík. Je sice pravda, že káva se do celého světa dováží ze stejných míst, ale to není podstata, která mě zajímá. Chtěla bych se s vámi podělit o ty nejlepší kavárny ve světě, protože mě fascinuje rozdílný vývoj a odlišné zvyky kavárenské kultury v jednotlivých zemích. 

Na kavárnách také miluji prostory a interiér, do kterých jsou zasazeny. Obdivuji jejich jedinečnost, originalitu a nejrůznější detaily, které dokreslují celkový dojem. Tak jdeme na to. První kavárnou, kterou vám představím, je finská Good Life Coffee.

Název: Good Life Coffee
Adresa: Kolmas Linja 17, Helsinki, Finsko
Facebook: ZDE
Webové stránky: ZDE

Ke kavárně, kterou založil finský barista roku 2011 Lauri Lapinen, patří samozřejmě také vlastní pražírna. Good Life Coffee najdete zastrčenou v jedné z ulic trochu dál od centra města, tudíž se nachází v opravdu krásné a tiché čtvrti.

Na tomto místě najdete všechno, co musí dobrá kavárna mít (hlavně pokud ji navštívíte jako cestovatel). WiFi internet a zásuvky zajistí možnost pracovat nebo plánovat další část cesty. Dobrá káva a občerstvení člověka zase posilní. 

Já v Good Life Coffee kavárně ochutnala jejich Latte a Cappucchino (cena okolo 3-4 eur) a byla to dobrá káva, která mi chutnala. Jsem sice zvyklá na jemnější chuť, ale víte, jak to je. Když je kvalitní a dobře připravená káva, tak chutná i ta silnější. Rozhodně musím také pochválit také skvělou obsluhu, která je vám připravena vždy povědět veškeré dostupné informace o kávě.

Pokud se vydáte do Helsinek, tak Good Life Coffee rozhodně musíte navštívit. Je to místo, které mám s městem úzce spojené, a které je jeho součástí. Není Helsinek bez Good Life Coffee.

P.S. Jak se vám článek z nové rubriky líbí? Chybí vám něco? Nebo naopak přebývá? Neváhejte mi zanechat jakoukoliv zpětnou vazbu.





8 komentářů:

  1. Mně se nová rubrika líbí moc! Kavárny jsou to, co mě všude při cestování zajímá snad více než památky :) Možná by bylo dobré zmínit třeba cenu v porovnání s průměrnou cenou v Helsinkách, spíš tak pro zajímavost. Jakože v Česku si můžu dát dobrou kávu v kavárně okolo 40Kč, ale ve Starbucks hezky za stovku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moc dobrý nápad, to mě první vůbec nenapadlo! :) Děkuji mnohokrát! :)

      Vymazat
  2. Zuzko, mně se tvá nová rubrika líbí moc! Tato kavárna vypadá skvěle a pokud se někdy dostanu do Helsinek, tak tam určitě zajdu! Jsem zvědavá na tvé další tipy! :) Měj se krásně! Terez

    OdpovědětVymazat
  3. Rubrika je super a už se těším na další kavárny! :)

    Jinak líbí se mi i fotografie, jestli je fotíš sama tak bomba :)

    INKA blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo,

      tak to jsem moc ráda, že se líbí. :) A ano, fotky jsou samozřejmě moje :)

      Vymazat
  4. Vypadá to opravdu příjemně a hned bych tam na kávu zašla. Má to takovej ten seversky chladnej vibe, ale přesto je to takové vřelé. :)

    OdpovědětVymazat
  5. jů, tohle je dobrá rubrika :)) líbí se mi, že jsi do článku dala odkazy a také fotky, ne že je to jenom povídací článek :)) je paráda, že jsou tam zásuvky a tak... to je parádní :)) kavárna vypadá moc hezky ;)

    OdpovědětVymazat