Pro mnoho z vás nepochopitelně a netradičně přináším roční souhrn událostí právě na začátku listopadu. Abych to vysvětlila, Silvestr a ...

Oslava Samhainu, Nového pohanského roku a shrnutí toho, co mě za poslední rok potkalo

úterý, listopadu 03, 2015 Unknown 4 Comments


Pro mnoho z vás nepochopitelně a netradičně přináším roční souhrn událostí právě na začátku listopadu. Abych to vysvětlila, Silvestr a běžný Nový rok jsou pro mě dny jako každé jiné. Pro mě je důležitý Samhain a Nový pohanský rok, který slavím právě v tomto období. 

V noci z 31. října na 1. listopadu začala temná polovina ročního cyklu. Je ten správný čas na bilancování a shrnutí uplynulého roku. A jaký ten uplynulý rok vlastně byl? Upřímně řečeno nejlepší v mém dasavadním životě. Na toto období budu vzpomínat vždycky s láskou, respektem a radostí. Poznala jsem spoustu nových a inspirativních lidí, začala si plnit sny a zkoušet nové věci. Konkrétně mám na mysli:

Vztah s Vítkem. Mnoho mi dal, otevřel mi nové obzory, motivoval mě, prostě nakopnul do zadku a já už nechtěla dál přešlapovat na místě. I přes to všechno se v srpnu nakonec rozcházíme. 

Kurz Travelhackingu s Petrem Novákem. Nejlepší rozhodnutí, které jsem v minulém roce učinila. Za investici 400 Kč dostávám tolik informací o levném cestování a mé nadšení nezná mezí. Tady začíná mé velké cestovatelské dobrodružství.

Recenze pro knihkupectví Neoluxor. Dodnes cítím hrdost, když si vzpomenu na formulaci z mailu, který mi přišel po skončení konkurzu: "Počet přihlášených blogerů překonal naše očekávání. Ze skoro 250 přihlášených jsme vybírali 25 a opravdu to nebylo lehké. Pokud čtete tento e-mail, můžete si pogratulovat, protože jste mezi přijatými." A tak začínám psát recenze pro Neoluxor.

Mám nápad, budu psát blog! Recenze pro Neoluxor se mi hromadily v počítači a já nevěděla, co s nimi. Mým cílem bylo vytvořit portfolio těchto recenzí a jiných článků, které jsem napsala pro různé projekty. V únoru pak přichází naše první cesta do zahraničí a blog dostává cestovatelský nádech. Za jedenáct měsíců pak prochází dlouhým a neustálým vývojem až do podoby, jakou vidíte nyní.

Pořizuji si svůj první foťák v životě a fotím. Fotit začínám, protože mě k tomu nutí pracovní okolnosti. Postupně se ale do focení zamilovávám a teď už nedám foťák skoro z ruky!

Plním si své cestovatelské sny. Vidět Norsko byl jeden z mých největších cestovatelských snů a já si ho tento rok splnila hned dvakrát! Aby toho nebylo málo, přidala jsem k tomu cesty do dalších devíti zemí.

Pracuji na BA v press centru. Brutal Assault je můj oblíbený hudební festival a je mi ctí každý rok pomáhat s jeho organizací. Tento rok jsem poprvé strávila v press centru a při "meet and greet" fanoušků s kapelami a moc jsem si to užila! Už se těším na další ročník.

Začínám lézt. Lezení po skalách pro mě znamená svobodu, vyjádření samotné podstaty mého já, vykročení z komfortní zóny. Přináší mi klid, vyrovnanost a svým způsobem je i meditací, při které z hlavy vypouštím veškeré starosti, emoce a myšlenky. 

Jakmile se připnu k lanu, můj svět obsahuje jen mě samotnou a skálu. Všechno ostatní ustupuje do pozadí. Je tady jen lezecký problém čekající na vyřešení. Dokonalé duchovní cvičení, kterým se udržuji v plné koncentraci na přítomnost.

To bylo ve stručnosti minulé Kolo roku. Stalo se spoustu dalších událostí, radostných i smutných, nicméně ty výše popsané byly nejdůležitější (a zároveň nejradostnější.) A jaké bylo vaše Kolo roku? Podělte se o své zážitky. :)

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB STRÁNKU.
Máte rádi fotografie? Tak to určitě nepřehlédněte můj INSTAGRAMkde se objevují fotografie, které jinde neuvidíte.

4 komentáře:

  1. Super, zase jsem našla další blog, který opravdu stojí za to sledovat... BA a Norsko fakt závidím, to muselo být opravdu super... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Děkuji ti strašně moc za pochvalu a podporu, moc mě to těší! :) Kdybys náhodou byla také blogerka, hoď odkaz! :)

      A jinak tušíš správně, Norsko a BA byly moc povedené akce. O Norsku se můžeš na blogu dočíst mnoho. :)

      S pozdravem Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
  2. Je škoda, že ses s Vítkem rozešla, ale zase je super, že ti ukázal ty nové obzory, třeba kdby ti je neukázal, byla bys úplně někde jinde. Páni, tak to gratuluji, že si tě z neoluxoru vybrali! :)
    Stalo se ti spoustu zajímavých věcí, a tak se k nim vyjádřím hromadně. Prožila si krásný samhain-ský(?) rok , objevila si spoustu nových věcí a spoustu krásných věcí si zažila! :)
    To lezení po skalách musí být úžasné! Já lezla jenom na horolezecké stěně :D
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Deny,

      to už je život. Byl to můj první vztah, ve kterém jsem byla spokojená, myslela jsem si, že to vyjde a plánovala už celkem budoucnost. :) Nicméně se ukázalo, že to byla jenom přestupní stanice. Co naděláš, život jde dál. :) Rok jsem zažila ale opravdu krásný, rozhodně převažovaly ty dobré zážitky nad těmi špatnými. :)

      Lezecké stěny jsou taky super, já teď chodím do Olomouce jenom na stěnu, protože na venkovní lezení to už není. :)

      Měj se krásně, Zuzana

      Vymazat