Hodně dobře si pamatuji tu dobu, kdy jsem se dozvěděla, že se v Praze otvírá první kočičí kavárna. Strašně jsem jim v té době záviděla a...

Týden kočičích kaváren

čtvrtek, října 01, 2015 Unknown 11 Comments


Hodně dobře si pamatuji tu dobu, kdy jsem se dozvěděla, že se v Praze otvírá první kočičí kavárna. Strašně jsem jim v té době záviděla a přála si, aby brzo něco takového bylo také v Olomouci. Jenže na zrealizování toho nápadu jsem musela čekat několik let. Nicméně se čekání vyplatilo, v Olomouci už máme kočičí kavárnu. Tedy ne, počkat! My máme totiž rovnou dvě!

Kocourkov

Jako první otevřela v Olomouci kavárna Kocourkov. Nemohla jsem jinak, než nahodit kočičkové triko a jít podpořit chlupaté pracovníky. V kavárně na mě čekalo příjemné prostředí, velmi milá a ochotná obsluha, opravdu neuvěřitelně jemné a dobré latté, domácí muffiny a hlavně spousta mazlivých koček. V Kocourkově jsem si nejvíce oblíbila Popelku, vznešenou a hebkou kočičku, kterou byste mohli hladit klidně celý týden a nepřestalo by vás to bavit. 

Kromě koček, dobrot a skvělé kávy si zde můžete přečíst třeba i knížku o Pusheen. Ta se mi dostala do rukou poprvé a hodně jsem se u ní nasmála. Majitelé nakonec také nezapomněli na lepící válečky, které vás na odchodu zbaví všech chlupů.









CoffeeCat 


Pár dní po Kocourkově mě čekala výprava do CoffeeCat. Tahle kavárna disponuje mnohem větším prostorem, se kterým si při zařizování majitelé neuvěřitelně vyhráli. Růžovo-černo-bílá kombinace je to pravé a velmi mě potěšila. Co se týká kávy, tak tu mají dle mých chutí lepší v Kocourkově, v CoffeeCat dostanete o poznání silnější šálek. Na druhou stranu, jejich dortíky jsou naprosto bezkonkurenční! Čokoládový cheesecake nebo tiramisu se vám budou rozplývat v ústech. 

Co dodat na závěr? Tento článek píši, protože si myslím, že kočičí kavárny by se měly podporovat. Kočičky jsou totiž povětšinou zachráněné z útulků a depozit a je skvělé, že díky takovým projektům můžou dostat šanci na lepší život. 

Obě dvě naše olomoucké kavárny jsou skvělé. Jedna není lepší než druhá. Obě jsou osobité, vedou je skvělí lidé a nezbude mi nic jiného, než poctivě obě dvě kavárny dělit o své návštěvy. 

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB STRÁNKU.
Máte rádi fotografie? Tak to určitě nepřehlédněte můj INSTAGRAMkde se objevují fotografie, které jinde neuvidíte.











11 komentářů:

  1. Moc hezký článek,nevěděla jsem že to mají i tady ale lákalo mne to už dávno z amerických článků.
    www.beckystylee.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky! Kočičí kavárnu plánuji navštívit ;)

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
  3. To ryšavé mačiatko je nádherné! Je celkom sranda, že v ČR sa mačacie kaviarne celkom dosť ujali pričom na Slovensku som zatiaľ o žiadnej nepočula :( škoda!

    LadyinBlack

    OdpovědětVymazat
  4. O takomto type kaviarni som ešte nikdy nepočula, ale znie to naozaj skvelo a určite by som rada aj nejakú navštívila :) možno ak sa raz ocitnem v Olomouci, rozhodne tam zavítam! :) Niečo takéto by pokojne mohlo byť aj na Slovensku :)

    http://greycherry.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to skvěle, bavili jsme se o tom ve škole a teď mám ještě větší chuť takovou kavárnu navštívit. A Olomouc mám kousek! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. to je úžasné! :)) tam by se mi líbilo, kočky miluji :))

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna dnes mi dcera vykládala, jak byla minulý týden v té-co je u Tržnice. ( CoffeeCat) Určitě při nejbližší příležitosti navštívím obě dvě. Kočky jsou úžasné bytosti.

    OdpovědětVymazat
  8. To jako vážně existuje kavárna kam chodíš mazlit kočky? :D To je pecka! :D

    http://thsvet.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Kocourkov je úžasný, ráda se tam vracím! ♥

    OdpovědětVymazat
  10. V Kocourkově jsem od prosince byla třikrát a moc se mi tam líbí. Sice jsem ze začátku byla v šoku, jak je to tam malé, ale to mi už tak nevadí. A hodně mě překvapil i jejich playlist. Takže o to víc se tam ráda vracím. Do CoffeeCat jsem chtěla taky jít, ale nenašla jsem to. Tak snad jindy, až budu v Olomouci dlouho, abych stihla obě. Líbí se mi na fotkách ty věšáky. :D
    Jinak jsem ještě byla v Brně v Envi Café (zatím jednou) a Na Stromě (dvakrát) a v Hradci Králové v Cats & Coffee a taky super. Plánuju i pražskou Kavárnu kočičí. Ale Kocourkov je asi ta největší srdcovka z těch kočičích kaváren. Kočičí kavárny jsou dobrej důvod k cestování. :)

    OdpovědětVymazat