Naše norské dobrodružství se nachýlilo ke svém nezadržitelnému konci. Zažili jsme toho opravdu hodně. Od začátku naší  cesty do Nor...

Roadtrip Norsko den dvanáctý, třináctý a čtrnáctý: Největší dřevěný kostel v Heddalu, koupání v Oslo, vyvrcholení naší cesty a návrat domů

sobota, října 24, 2015 Unknown 4 Comments



Naše norské dobrodružství se nachýlilo ke svém nezadržitelnému konci. Zažili jsme toho opravdu hodně. Od začátku naší cesty do Norska, přes národní park v Rondanevýstup v AndalsnesGeirangerfjordJostedalsbreen a Trolltungu, Kazatelnu až po tento moment. Zbývá nám navštívit už jen Heddal a Oslo. 

Ze Stavangeru na pobřeží se musíme přesunout do Osla ve vnitrozemí. Naše cesta vede také přes Heddal, ve kterém se nachází největší dřevěný kostel v Norsku. Z toho jsem upřímně úplně vedle. Je obrovský, rozložitý a nádherný. 

Po cestě potkáváme dřevěných kostelů vícero, ale to už se přibližujeme k hlavnímu městu celého Norska. Cíl je jasný, teplota se šplhá nad dvacet stupňů a my se chceme jít vykoupat. K tomuto účelu navštěvujeme malou pláž na poloostůvku Bygdoy. Moře je příjemně teplé, řekla bych, že teplejší než spousta rybníků v ČR. 

Bygdoy je velmi známým kulturním centrem Osla a možná i celého Norska. Najdete zde mnoho muzeí. Jelikož jsem nebyla v Oslo poprvé, tentokrát jsem si k návštěvě vybrala muzeum Kon-Tiki. Zde jsou vystaveny vory, na kterých v minulosti podnikl několik mořeplaveb Thor Heyerdahl. Jeho cílem bylo mimo jiné dokázat, že výpravy přes oceán mohly podnikat i civilizace dávno před Kolumbem.

Před cestou domů jsem také samozřejmě nemohla zapomenout navštívit Terezku z blogu Sweet Melange. Je to už taková malá milá "norská" tradice! 

Tak nám to uteklo jako voda, čtrnáct dní bylo pryč a my se vydali na cestu domů. V autě bylo ticho a celkem smutno, všichni bychom nejraději zůstali. Bohužel to nešlo. Věřím ale, že ani pro jednoho ze čtyř účastníků našeho roadtripu to nebyla poslední návštěva Norska. To se nám nesmazatelně otisklo do duše a navždy zůstane naší milovanou zemí.

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB STRÁNKU.
Máte rádi fotografie? Tak to určitě nepřehlédněte můj INSTAGRAMkde se objevují fotografie, které jinde neuvidíte.












4 komentáře:

  1. pěkné fotky :)) já věřím, že se do Norska určitě vrátíš ;) ten kostel vypadá opravdu nádherně! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Super fotky, takový výlet by se mi taky moc líbil!

    OdpovědětVymazat
  3. Zuzko, já jsem za tu "malou milou norskou" tradici moc ráda :). Super článek a skvělé zakončení tohoto vašeho norského dobrodružství! A fotky - úžasné! :) Měj se krásně, Terez.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, zvu tě na halloweenskou giveaway http://life-babylove.blogspot.cz/2015/10/halloweenska-giveaway.html#more

    OdpovědětVymazat