Nemůžu o sobě tvrdit, že jsem filmový fanoušek. Jen tak něco mě nezaujme a raději trávím čas jinými aktivitami. Nicméně mám v zásobě pár ...

Potrava pro duši všech milovníků dobrodružství a cestování, aneb čtyři inspirativní filmy, které vás donutí zvednout zadek ze židle

středa, října 14, 2015 Unknown 5 Comments

Nemůžu o sobě tvrdit, že jsem filmový fanoušek. Jen tak něco mě nezaujme a raději trávím čas jinými aktivitami. Nicméně mám v zásobě pár kinematografických kousků, které nade vše miluji a dívám se na ně stále dokola a dokola. Nebyla bych to ale já, kdyby to nebyly kousky jako stvořené pro cestovatele, nespoutané duše, romatiky, milovníky dobrodružství. Jste připraveni?

North of the sun

Tenhle dokument mě opravdu zaujal, zasáhl, dojmul a donutil přemýšlet. Na první pohled se zdá, že je jen o dvou týpcích, kteří se rozhodli v Norsku na Lofotech surfovat uprostřed zimy. Doopravdy v sobě skrývá strašně moc hlubokých myšlenek. Jejich uvědomění a snaha na světě něco změnit a pomoci je opravdu neuvěřitelná. Klobouk dolů. Snad se mi podaří na tu pláž jednou dostat a také ji vyklidit. Myslím, že se tam od té doby naplavilo dalších pár tun odpadu.



Baraka


Těžko popsatelná pocitová záležitost, při které vás začnou svědit nohy. Chcete se jednoduše rozeběhnout do světa a vidět všechny ty krásy na vlastní oči. Neuvěřitelné záběry ze všech koutů světa podpořeny skvělým soundtrackem. Popsala bych to jako modlitbu za rozmanitost celého světa.



Secret life of Walter Mitty

Odpočinková komedie, ve které se nalezne spousta všech nesmělých, plachých a bázlivých introvertů, která ráda sní. Sní o velkém dobrodružství, superhrdinství a cestě, na kterou dosud nenašli odvahu. Waltera z jeho snílkovství vytrhla zvláštní shoda okolností, vás může nakopnout třeba právě jeho příběh. Z tohoto filmu pochází také můj oblíbený citát: "To see the world, things dangerous to come to, to see behind walls, draw closer to find each other and feel. That is the purpose of life."



Into the Wild


Inspirativní příběh mladého chlapce podle skutečných událostí. Christopher McCandless se po dokončení školy rozhodne žít svůj život dle vlastních ideálů. Prodá auto, úspory dá na charitu, rozstříhá kreditní kartu a vydá se stopem pod pseudonymem Alexander Supertramp na Aljašku. Zde zažívá samotu, nespoutanou přírodu a jediným úkrytem před syrovou zimou mu poskytuje starý autobus přestavěný na útočiště pro lovce sobů. Starý autobus, ze kterého není pro Supertrampa návratu. Soundrack k filmu opatřil můj oblíbenec Eddie Vedder.  




Jak jste na tom vy? Máte své oblíbené dokumenty/filmy/videa s cestovatelskou tématikou? Podělte se o ně, budu ráda za novou dávku inspirace!

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB STRÁNKU.
Máte rádi fotografie? Tak to určitě nepřehlédněte můj INSTAGRAMkde se objevují fotografie, které jinde neuvidíte.

5 komentářů:

  1. Tvůj blog mě neskutečně baví! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mittyho jsem viděla v kině a přesně jak říkáš, úplně mě nakopl někam vyrazit a poznávat :)) Ostatní filmy neznám, takže moc díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
  3. Mittyho si chcem pozrieť už dlhší čas, ale o ostatných som nepočula. Vo mne túžbu po cestovaní prebúdza youtuberský kanál Jacksgap a ich instagram, pretože neustále cestujú a robia nádherné fotografie, ktoré ma nútia zbaliť kufre a isť preskúmať svet :)

    OdpovědětVymazat
  4. Aaaaa... zbožňuji Into the Wild. film, který brnká na mojí strunu... i když končí smutně. tak nějak... nešikovně smutně. Víme, že. Hloupá chyba a celá velká pohádka se promění v noční můru. Podobným způsobem mě ale celkem nedávno okouzlila Divočina s Reese Sjejílžícovou, přečetla jsem i knížku, která byla taky perfektní. Tvlj blog mě moc baví, doufám, že někdy hodíš okem i ke mně :-)
    Měj pěkný den :-)
    http://myinspires.eu/cs/

    OdpovědětVymazat
  5. První a poslední snímek jsem neviděla, děkuji za tipy. Určitě si to stáhnu :)

    OdpovědětVymazat