Minimalismu je skvělá věc. Ještě skvělejší je, když se na roadtripu sejde parta lidí, která nic moc neřeší a řídí se hlavně heslem: &quo...

8 zásadních věcí, bez kterých se neobejdete na žádném roadtripu

čtvrtek, srpna 20, 2015 Unknown 6 Comments


Minimalismu je skvělá věc. Ještě skvělejší je, když se na roadtripu sejde parta lidí, která nic moc neřeší a řídí se hlavně heslem: "Co nemáme, nepotřebujeme!" Na druhou stranu existuje pár věcí, bez kterých se doopravdy neobejdete, a které vám ušetří spoustu času, nervů a občas také peněz. Chcete poodkrýt tajemství skvěle zorganizovaného výletu v autě? Chcete vědět, co si vzít s sebou a co je už zbytečné? Tak čtěte následující  řádky.

1. Adaptér autozapalovač/klasická zásuvka
Tenhle adaptér nám ušetřil nejvíc trápení. Je skvělý na nabíjení všech chytrých telefonů / foťáků / tabletů / notebooků, které jsme vezli s sebou. Nedokážu si představit, kdybychom měli pořád někde zastavovat, zdržovat se a někoho otravovat kvůli nabití elektrozařízení.

2. Plastové 100 l pytle
Pokud je venku krásné počasí, tak je roadtrip velmi jednoduchý. Jakmile začne pršet, je to horší. Do plastových pytlů můžete uložit veškeré mokré věci, které by vám jinak udělaly v kufru pěknou neplechu. Občas prostě stačí počkat půlden, až se počasí umoudří a pak můžete mokré věci vytáhnout a usušit. 

3. Kazeta do autorádia
Nedokážu si představit život bez hudby a nedokážu si představit cestování bez hudby. Jelikož jsme ale jeli starším autem, které disponuje pouze rádiem na kazety (so hispster!), pořídili jsme si  spešl "kazetu". Ta přehrává mp3 nahrávky z mobilu přes kablík, který zapojíte do klasického sluchátkového slotu. Potom vám už může znít ABBA při průjezdu Švédskem na plné pecky. Asi tak, jako nám. :)

4. Smartphone
Hodí se nejen na přehrávání hudby, ale také dokáže nahradit autonavigaci. Skvělé je, že si můžete předem připravit harmonogram výletu, ten vyexportovat do pdf a posléze uložit do telefonu. Žádné papírování! A to se vyplatí.

5. Vlhčené ubrousky
Vynalézaví lidé si dokážou s vlhčenými ubrousky pomoct v mnoha situacích. Vhodné nejen na utírání podpaží a genitálií, ale také třeba na umytí bot, pos*aného auta apod. Věřím, že třeba Bear Grylls by s nimi dokázal i umýt nádobí.

6. Prkýnko na krájení
To naše výprava zapomněla a řeknu vám, vařit dvakrát denně po dobu čtrnácti dnů a krájet věci na víčku od ešušu... No není to nic moc, takže vám kladu na srdce, nezapomeňte na prkýnko! Nikdy!

7. Kanystr na vodu
Mít vodu v kanystru je daleko pohodlnější než ji převážet jenom v petkách. Ideální velikost kanystru je minimálně deset litrů, doporučuji ale spíš dvacet. S dvacetilitrovým kanystrem byste měli pokrýt veškerou spotřebu vody na výpravu na jeden den.

8. Startovací kabely
Kontrolovat stav autobaterie je určitě dobré, ale jsou situace, kdy to prostě neuhlídáte a baterka se vám vybije. Pak je dobré mít v autě startovací kabely. My je potřebovali a co jsem četla na jiných blozích, vybitá baterka je celkem častý jev.

P.S. Máte rádi fotografie? Tak to určitě nepřehlédněte můj INSTAGRAMkde se objevují fotografie, které jinde neuvidíte.

6 komentářů:

  1. Až se někdy dočkám roadtripu, tak na tyhle rady nesmím zapomenout :D :)

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně takovéhle články píše někdo, kdo tomu opravdu rozumí. Roadtrip bych jednoho dne chtěla uskutečnit. Jestli se tak stane, určitě rady využiji. Skvělý článek :-)
    Michelle, ma belle
    Run & Hide

    OdpovědětVymazat
  3. vlhčený ubrousky jsou skvělá věc! ty se vždycky hodí :)) to prkýnko by mě nenapadlo, ale jak to čtu, tak se opravdu hodí :)) jsou to zajímavé věci a díky tvému popisku už i užitečné věci :D :))

    OdpovědětVymazat
  4. RoadTripu jsem se (zatím) nezúčastnil, ale rady se hodí vždy... Své výlety podnikám na kole, takže mám naopak seznam "základní výbavy", která mi cesty značně ulehčuje.

    Článek jsem četl pomalu a uvažoval, zda by mi některý z tvých bodů mohl pomoci na kole a voila! Prkýnko ani startovací kabely nepotřebuji =D ale plastová taška, to je nápad! Nedávno jsem na blatníku vezl knížku (vozím s sebou provázek), ale co bych dělal, kdyby začalo pršet? =O Hurá jednu sehnat! Díky ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím, že adaptér (zásuvka) je super věc. Když cestuju s klukama, beru to už jako samozřejmost a zvažuju, že bych ho koupila i k autu domů.
    Jinak kazetu jsme s Pekelníkem vyřešili tak, že on přimontoval jakousi věc, do které se strká flashka. Netuším, jak se to přesně jmenuje, ale ulehčuje nám to cestování podobně jako kazeta vám :-)
    Vlhčené ubrousky jsou dobré vždy a na prkénko budu myslet. Je pravda, že zatím jsme nikdy pořádně nevařili a krájeli na různých plastových víčkách :-)

    OdpovědětVymazat
  6. super článok na Roadtrip, hlavne neznášam keď ideme na dlhšiu cestu a mne sa vybije mobil toto neznášam :D , ale väčšinu cesty aj tak spím alebo počúvam hudbu - keď idem na dlhšiu cestu, najlepšie zážitky však zažijem keď cestujem s mojou dcérkou ♥

    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat