Po  příjezdu  do Norska jsem navštívili  národní park Rondane , pak vyhlídku  na Andalsnes,  Trolí stezku. Teď naše cesta směřuje k ú...

Roadtrip Norsko den šestý: Geirangerfjord, Sedm sester a národní park Jotunheimen

pátek, července 31, 2015 Unknown 9 Comments



Po příjezdu do Norska jsem navštívili národní park Rondane, pak vyhlídku na Andalsnes, Trolí stezku. Teď naše cesta směřuje k úkazu, který vytvořil všechna ta hluboká údolí a fjordy. Než ale doputujeme, čeká nás celý den na cestě, se zastávkou na Geirangerfjordu a úchvatný noční průjezd Jotunheimenem.

Na tomto úseku naší cesty jsem byla naprosto ohromená. Nevím přesně, jak bych to mohla popsat, proto nechám mluvit jen Vítkovy fotky. Protože to norské počasí, mlha, noc bez tmy, hory, sníh a zima, to je něco, co se vám opravdu vryje do paměti hlavně skrze velké množství prchavých pocitů, které se nedají zachytit.

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB stránku.




Geirangerfjord a vodopád Sedm sester

Jotunheimen, 3 stupně Celsia, foceno v 11 hodin večer

Nahoře byly 3 stupně!
Nejvyšší hora Norska v mlze




Foceno o půl dvanácté večer!

9 komentářů:

  1. Páni! Tak to je vážně ohromný, nemám slov....

    OdpovědětVymazat
  2. Zuzi, čtu všechny tvé články z Norska, jen nekomentuju, protože bych se asi upsala k smrti. Je to úžasný report se spoustou krásných fotek. Tady je možná škoda, že se ti slova nepodařilo najít, ale tak - třeba je to o to víc důvod se tam podívat.
    Chtěla jsem se zeptat - na začátku si psala, že cesta nevyšla nijak draho - chápu to dobře tak, že jste platili jen benzín a trajekt (tj. jídlo vlastní, spacáky místo ubytování atd)?
    A ještě možná jedna otázka - ty fotky jsou focený Vítkovým Fuji? myslím Tím X-Ecosi? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,

      jojo, přesně tak, o tom, za kolik je takový roadtrip do Norska bude taky článek :) A ano, Vítek fotí Fuji X-E2, já fotím Fuji X-E1. :)

      Vymazat
  3. Ach, to je krása. Úžasné fotky :) Úplně to navozuje krásnou atmosféru :¨)

    OdpovědětVymazat
  4. Wow. Ty fotky jsou nádherné, musí to být skvělý zážitek tam být. Nemám slov. Jednou se tam chci určitě taky vypravit.

    OdpovědětVymazat
  5. tyhle fotky nepotřebovaly text... mluví samy za sebe :)) je to opravdu kouzelné :))

    OdpovědětVymazat