Oslo a radnice Norské krásy jsem se už na blogu opěvovala několikrát, o našem cestování po Oslu si můžete přečíst zde , zde a taky zd...

Norské Oslo: Kolik to stojí?

středa, května 06, 2015 Unknown 8 Comments

Oslo a radnice
Norské krásy jsem se už na blogu opěvovala několikrát, o našem cestování po Oslu si můžete přečíst zde, zde a taky zde. Dneska pojmu článek trochu praktičtěji. Ptáte se, kolik takový výlet na tři dny letecky do Osla vyjde? Tak to jste na správném místě a čtěte dál.

Jelikož je Norsko asi tak 3x dražší, rozhodli jsme se na tomto výletě trochu šetřit. Základem dobrého výletu jsou ale vždy levné letenky. Ty jsme pořídili u Wizz Air za superúsporných 540 Kč. Jelikož šlo o náš první výlet, dlouho jsme nevěděli, jak to budeme mít s ubytováním. Nakonec jsme vybrali službu Airbnb a s odstupem času musím říct, že už nikdy nechci bydlet v hotelu. Nakonec jsme uloupili pokoj v cetru města, asi 3 minuty chůze pěšky od Královského paláce za 1266 Kč na osobu na dva dny.

Měli jsme také útraty za jízdné. 500 Kč nás stál benzín na trase Olomouc - Katovice, 560 Kč pak autobus do/z Osla. Poslední položkou je útrata, která vyšla asi 1500 Kč. Díky bydlení v bytě s kuchyní, a v centru města jsme ušetřili za jízdenky na MHD, které jsme prostě nepotřebovali a za jídlo v restauracích, protože jsme si vařili sami. Do této položky tedy počítám vstupy do muzeí, jídlo, kafíčka v kavárně a na benzínce, pohledy a další drobnosti.

Konečná cena za celý výlet vychází zhruba na 4400 Kč na osobu. Byli jste v Oslu také vy? Na jak dlouho a kolik jste zaplatili? 

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB stránku.


8 komentářů:

  1. musím se přiznat, že jsem čekala více... částka na studenta je to sice vysoká, ale opravdu jsem čekala více... ale když člověk má brigádu, tak si dokáže našetřit :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, vzhledem k tomu, že mám práci, to tak hrozné není :) Navíc jsem si to tam fakt užila, takže nelituju ani jedné koruny :)

      Zuzana

      Vymazat
  2. Do Norska bych se někdy moc ráda podívala a vzhledem k místním cenám mi konečná cena za výlet připadá moc fajn :) Jen je škoda, že levné letenky bývají hlavně z Polska, přece jen tam z Brna máme už celkem daleko :( Evi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Brna je to celkem z ruky no, ale přítel jel taky z něj, ale se zastávkou v Olomouci no...

      Zuzana

      Vymazat
  3. No tak to je skvělý! Ty letenky to je super cena! Moc bych se tam chtěla podívat někdy.
    Jinak jsem si založila nový blog a na www.passengersmaniac.blogspot.cz se dozvíš víc a můžeš se zapojit do Giveaway:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kouknu se na nový blog s radostí, díky, že jsi se ozvala! :)

      Zuzana

      Vymazat
  4. Do Osla se chystáme v říjnu, bydlíme taky přes Airbnb a budeme tam na to celé mít něco přes dva dny..moc se těším =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je super! Já bych ráda zkusila do Norska přes couchsurfing. Teda až za dýl - třeba na podzim, ale za takovouhle cenu to fakt stojí! Hlavně ta doprava - já našla akorát drahé letenky i jízdenky, takže díky za tip :)

    OdpovědětVymazat