Noční Budapešť Článek ze série Kolik to stojí se přesouvá z norského Osla do maďarské Budapešti. A musím říct, že to bude hodně velk...

Maďarská Budapešť: Kolik to stojí?

sobota, května 09, 2015 Unknown 3 Comments

Noční Budapešť
Článek ze série Kolik to stojí se přesouvá z norského Osla do maďarské Budapešti. A musím říct, že to bude hodně velké. Cenu našeho výletu do Budapešti bych totiž popsala jako "za málo peněz, hodně muziky."

Jízdenky

Rozhodnutí podívat se do Budapešti padlo v okamžiku, kdy jsme s Vítkem narazili na akci 1+1 jízdenka u společnosti Eurolines. Za zpáteční jízdenku autobusem jsme dali 360 Kč za osobu! Doporučuji Eurolines sledovat, zda-li nebudou tuto akci opakovat. Podobné akce dělá také Student Agency, u které jste si mohli o Valentýnu koupit 1+1 jízdenku zdarma.

Ubytování

Je vám jasné, že v sekci "ubytování" vám neřeknu nic převratného? Naprosto jsem si zamilovala službu Airbnb, a proto jsme se v Budapešti nakvartýrovali na dvě noci do bytu moc milých Maďarů. To vše za 535 Kč za jednoho člověka.

MHD/přesuny

Budapešť je obrovské město a nebylo ani v našich silách se zde pohybovat pěšky. Využili jsme proto místní metro, které vám kromě rychlých přesunů nabídne na lince M1 krásnou podívanou. Toto metro je druhé nejstarší v Evropě a obdivovat můžete krásnou secesní výzdobu. Základní jízdenka na jednu jízdu pak stojí cca 30 Kč. Za metro jsme dali zhruba 90 Kč.

Jídlo/útrata

V Maďarsku jsou ceny srovnatelné s našimi, občas dokonce malinko nižší. Maďarsko jsme doslova i ochutnávali. Několik druhů pravých langošů a gulášová polévka je základ. Za dva a půl dne toho ale člověk tolik nestihne. I když se nad penězmi nepřemýšlí, tak útrata byla jen asi 600 Kč na člověka.

Celkové zúčtování

Na výletě do Budapešti jsme každý utratili se vším všudy 1500 Kč. Oproti Oslu velký rozdíl. Nicméně jsem si osobně víc užila Norsko a chci se tam vrátit. Budapešť musíte vidět, ale je to na můj vkus moc velké a nervózní město. Nic speciálního, aby vás to donutilo se tam vrátit.

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB stránku.


3 komentáře:

  1. jenom? no páni, tak to bych nečekala, tak málo :D je super, že jste narazili na tu akci... přeji ti, aby ses do Norska zase vrátila :))

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, Budapešť je hodně levná destinace :)

    OdpovědětVymazat
  3. Za poslední návštěvu Budapeště jsme dali 500kč/os jen za návštěvu lázní. Rozhodně to ale doporučuji udělat, protože je to zážitek. Zázemí sice katastrofa, ale jít si večer a v zimě zaplavat do termálů je skvělé :-) Určitě i návštěva Parlamentu a nebo Citadely stojí za to :-)

    OdpovědětVymazat