Kopřivové hody Možná si řeknete, dnes již už podruhé, že jsem se zbláznila. Nicméně není tomu tak. Kopřivy se dají konzumovat, jsou dob...

Bezlepkové těstoviny s kopřivami na česneku

pondělí, května 18, 2015 Zuzana 5 Comments

Kopřivové hody
Možná si řeknete, dnes již už podruhé, že jsem se zbláznila. Nicméně není tomu tak. Kopřivy se dají konzumovat, jsou dobré a ještě k tomu plné železa a dalších prospěšných látek.

Na vaření pro dvě osoby budeme potřebovat:

*půl balíčku bezlepkových a bezvaječných těstovin
*hrst čerstvých mladých kopřiv
*pět stroužků česneku
*olivový olej
*sůl a pepř

Jakmile si donesete z venku kopřivy, dejte je do velkého hrnce a přelijte třemi litry vroucí vody. Nechte 5 minut luhovat v této lázni. Touto procedurou zajistíte, že vás kopřiva už nepoprlí.

Během luhování si uvařte těstoviny a nakrájejte česnek na tenké plátky. Rozpalte velkou pánev, kápněte do ní trochu oleje a přeceděné kopřivy hoďte dovnitř. Přidejte česnek, sůl a pepř. Několik minutek lehce smažte, aby česnek změkl, pustil aroma a chuť. Servírujte s uvařenými těstovnami.

Dobrou chuť!

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB stránku.



5 komentářů:

  1. vypadá to hezky, ale musím se přiznat, že bych si asi netroufla sníst kopřivu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já se zprvu taky bála, ale jakmile si na to člověk po napaření sáhne a vidí, že to nic nedělá, tak je to v pohodě :))

      Vymazat
  2. Vypadá to krásně.
    Já vždycky když vidím nějaké kopřivové recepty přemýšlím, jestli ty kopřivy v puse štípou :D :D :D
    Ale asi ne, že? :-) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky tepelné úpravě kopřivy prlivé vlastnosti ztrácí :) Zkus a uvidíš! :D

      Vymazat
  3. Mňam, to vypadá skvěle! Párkrát jsem to jedla také a je to výborné. Chutná to skoro jako špenát. Kopřivy jsem ale posekala víc nadrobno a přidala tam ještě trošku smetany na zjemnění.

    OdpovědětVymazat