Na začátku měsíce jsem se pracovně dostala do Monte-Carla na tenisový turnaj Rolex Masters 1000. Do té doby jsem tenis viděla maximálně v t...

Tenis živě: Co vědět předtím, než se vydáte jako divák na turnaj?

pátek, dubna 24, 2015 Unknown 4 Comments

Na začátku měsíce jsem se pracovně dostala do Monte-Carla na tenisový turnaj Rolex Masters 1000. Do té doby jsem tenis viděla maximálně v televizi, a proto jsem byla dost překvapená, když jsem zjistila, jak to na takovém turnaji chodí. Pokud se tedy chystáte také na tenis, nebo jste jenom zvědaví, určitě si přečtěte můj dnešní článek.

Centr kurt v Monte Carlo
1. Dress code
Žádný vyloženě předepsaný dress code tenisový turnaj nemá, ale když vezmeme v potaz, že je to celkem elitní a "snobská" záležitost (především turnaje jako ten v Monte-Carlu), doporučuji se na takovou příležitost obléct hezky. Tenisový turnaj můžete brát třeba jako speciální akci, třeba jako představení v divadle a podle toho přizpůsobit svůj zevnějšek.

2. Klid na soustředění pro tenisty
Tenis není fotbal nebo hokej, není slušné tam pořvávat a dělat zbytečně hluk. Obzvlášť citlivý okamžik takového zápasu je hráčovo podání, kdy by měl být úplný klid. Určitě nikdo netoužíte po tom, aby vás musel uklidňovat veřejně rozhodčí zápasu, že? :o)

3. Slušné chování
Souvisí s předchozím bodem. Během hry je dobré se chovat slušně a tiše. To samé platí taktéž při pohybu po areálu.

4. Žádné odcházení během hry
Poslední pravidlo je asi nejspecifičtější. Během hry byste měli sedět na místě. Není vhodné se při hře pohybovat po tribunách, protože tím ostatním lidem zavazíte. Také vchody a východy na tribuny jsou během hry hlídané a nedostanete se dovnitř ani ven. Pokud chcete odejít, musíte počkat na přestávku mezi gemy. 

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB stránku.

4 komentáře:

  1. to ticho mě vždycky fascinovalo :D chápu to, ale nevím, jestli bych to já vydržela... já ráda fandím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jak se rozehraje, tak už lidi můžou projevovat emoce a také to dělají... :) Kurt často šumí vzrušením ze skvělých výměň :)

      Vymazat
  2. Zajímavý článek. To pravidlo, že se během hry nesmí odcházet mě dost překvapilo, to jsem netušila. Jinak na živý turnaj mě to vůbec neláká..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to taky vůbec nevěděla, jen jsem to odkoukala během turnaje :)

      Vymazat