Városliget - Fotil Vítek Minulý víkend jsem s přítelem navštívila maďarskou Budapešť. Jaké jsem si z ní odvezla dojmy a zážitky? To s...

Město ruchu a chaosu, to je Budapešť

neděle, března 29, 2015 Unknown 6 Comments

Városliget - Fotil Vítek
Minulý víkend jsem s přítelem navštívila maďarskou Budapešť. Jaké jsem si z ní odvezla dojmy a zážitky? To se dozvíte v dnešním článku. Před odjezdem jsem od Budapešti čekala hodně. Krásné město, poznamenané osmanskou nadvládou. Mé představy ale naplněny nebyly. Budapešť je fascinující město, doopravdy nádherné, ale stop po Osmanech zde najdete jako šafránu.

První den našeho putování navštěvujeme v podvečer Városliget, což je velký sad s umělým jezerem a krásnou stavbou, kde se na pár metrech můžete seznámit s románskou, gotickou, renesanční i barokní architekurou.

Városliget
Plynule pokračujeme na Hősök tere, česky Náměstí Hrdinů, kde obdivujeme majestátní sochy. Počasí nám první den přeje a město vypadá skvěle. Na Hősök tere se rozhodujeme, kam se vydáme dál. Nakonec volba padla na procházku kolem Dunaje se zastávkou na Margitsziget (Markétin ostrov), což je velký park uprostřed řeky. 

Večer ještě fotíme nějaké noční fotky, o kterých bude samostatný článek. Pak už se ubíráme zpátky do našeho "adopotivního" domu, který jsme si pronajali jak jinak než přes nejúžasnější službu Airbnb. 

Po prvním dnu hodnotím Budapešť jako krásné město, ale mám také výhrady. Budapešť je velmi velkoryse prostorově řešená (čti strašně velká), hlučná a přeplněná metropole. 

P.S. Pokud se vám líbí můj blog a chcete veškeré novinky z první ruky, lajkujte moji FB stránku.

Pohled z Hősök tere do města

Procházka kolem Dunaje

Sama na levém břehu Dunaje

Cesta z Margitsziget (Markétiného ostrova)



6 komentářů:

  1. Ty fotky jsou opravdu nádherné! V Maďarsku jsem byla když jsem byla malá, ale bohužel ne v Budapešti. Doufám, že se tam někdy podívám:-)
    www.passengersmaniac.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to stojí za návštěvu, i když je to tam velké na můj vkus až moc :))

      Vymazat
  2. Skvělé fotky a článek!. Do Budapeště bych se chtěla jednou kouknout, ale to si budu muset hodně dlouho počkat. Tvůj blog je skvělí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Ti mockrát za pochvalu, určitě si počkej a jednou si tam zajeď :)

      Vymazat
  3. líbí se mi, že mohu pomocí fotek cestovat s tebou :D fotky jsou jako vždy pěkné :)) jsem ráda, že vám počasí přálo :)) a na večerní fotky se těším :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc, pochvalu fotek opět posílám dál k mému dvornímu fotografovi :)

      Vymazat