Pečené brambory po indicku Miluji indickou kuchyni a poslední dobou zkouším vařit různé recepty. Dnes jsem k obědu udělala pečené br...

Výborné pečené brambory po indicku

sobota, února 07, 2015 Unknown 12 Comments

Pečené brambory po indicku
Miluji indickou kuchyni a poslední dobou zkouším vařit různé recepty. Dnes jsem k obědu udělala pečené brambory po indicku, které jsou inspirované asi třemi jinými recepty. Tato varianta rozhodně stojí za ochutnání. Určitě budete překvapeni netradiční chutí, jakou dokáže vykouzlit kombinace brambor, zázvoru, citrónu a koření garam masala.

Na vaření pro 2 osoby budeme potřebovat:

*5 velkých brambor
*hrášek (může být mražený)
*cibuli
*kousek čerstvého zázvoru
*lžičku koření garam masala
*trošku mletého koriandru
*hořčičná semínka
*kurkumu
*kari indického typu
*bílý jogurt (pro veganskou verzi použijte sójový)
*citrón
*sůl, pepř
*olivový olej

Foto: Vít Volšička
Nejdříve si umyjeme brambory, které rozpůlíme a dáme péct do trouby. Pečeme je na 200 stupňů dokud nejsou měkké. Po vychladnutí lžičkou vydlabeme středy brambor.

Nakrájíme si cibuli a osmažíme ji na olivovém oleji. Potom přidáme středy z brambor, hrášek a koření garam masala, koriandr, kurkumu, kari a hořčičná semínka. Našim úkolem je ingredience dobře promíchat, aby se brambory pěkně obalily v koření. Kořením rozhodně nešetříme! Přidáme nastrouhaný zázvor, sůl a pepř a promícháme. Nakonec všechno zakápneme šťávou z poloviny citrónu a naposledy promícháme.

Vezmeme vydlabané brambory a naplníme je směsí. Ozdobíme trochou bílého jogurtu a hořčičnými semínky. Doufám, že vám budou brambory chutnat alespoň tak jako nám!

12 komentářů:

  1. Já jsem bramborová - miluju brambory na všechny možný i nemožný způsoby a tohle vypadá dobře :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brambory jsou prostě super věc! :) Taky je miluju :3

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
  2. To vypadá dobře, i když hrášek moc nemusím. ;)
    *BNG*
    http://barnewgirl.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrášek tam skoro není cítit a kdyžtak se dá vynechat nebo nahradit třeba kukuřicí.. :)

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
  3. Mňam, děláš mi chute!

    http://lovelynela.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept je jednoduchý, uvař si a ukoj chutě! :D :)

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
  4. nikdy jsem indickou kuchyň nechutnala, ale musím se přiznat, že tohle se mi zamlouvá :D myslím, že už vím, co si zítra koupím a zkusím udělat :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě pak dej vědět, jak Ti to jídlo chutnalo.. :)

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
  5. Zkoušela jsem různou plněnou zeleninu (třeba lilek: http://readeatandlive.blogspot.cz/2015/02/zapekany-lilek-s-kuskusem.html), ale brambora mě nenapadla. Navíc jsem momentálně ujetá na indickou kuchyni a tohle je dokonalý! Myslím, že o jeden oběd o víkendu mám vystaráno :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip, ten zapékaný lilek vypadá božsky... :3 Taky vyzkouším... A jo, indická kuchyně je boží... O víkendu se chystám na kuře Vindaloo, recept určitě přihodím :)

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
    2. Tak to se budu těšit. Já zatím zkoušela jen kuřecí kormu s chapai, jinak jsem to většinou nechala na indický restauraci. Ale pokud se ti vydaří vindaloo, jdu do toho taky :)

      Vymazat
    3. Mňam mňam... Já už udělala Vindaloo 2x, ale to jsem ještě neměla blog... :)

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat