Martin Maniaque Dnes za vámi přicházím s jedním mým postřehem. Všimli jste si, že blogování je doménou žen? Blogů od druhé poloviny lid...

Svět jiným pohledem, aneb muži píší blogy

čtvrtek, února 12, 2015 Unknown 15 Comments

Martin Maniaque
Dnes za vámi přicházím s jedním mým postřehem. Všimli jste si, že blogování je doménou žen? Blogů od druhé poloviny lidstva je velmi málo. Osobně musím říct, že mi mužské blogy schází. Chci se dozvědět jejich pohled na věc, jak žijí a co nejraději dělají. Naštěstí mužské blogy nechybí úplně. Existují a já se podělím o své oblíbené. 

  • Martin Maniaque
Můj spolužák, kamarád a také spisovatel. Jeho fantasy povídky s podivnou atmosférou, které získaly spoustu umístění v literárních soutěžích, fakt žeru. Více se o Martinovi můžete dočíst na blogu zde.


  • Kluk z Čech
Sem se chodím dívat na fotky. Kluk z Čech fotí dobře, má skvělé nápady. Líbí se mi jeho úpravy a barevnost. Občas přihodí také nějakou skvělou inspiraci. Více si přečtěte tady.


  • Vít Volšička
Další fotograf a také začínající bloger. Stejně jako Martina i Vítka znám osobně. Je to moje spřízněná duše, nejlepší přítel, šerpa na cesty, fotograf mého blogu. Já ho za fotky učím psát. Jeho první pokusy vyprávět příběhy skryté za fotografiemi můžete nalézt na jeho webových stránkách.


  • One Patas
Záhadná postava. Na svém blogu má jednu malou rozmazanou fotku, tudíž to může být mladík. Podle inteligence a moudrosti, která vychází z některých jeho textů byste ale spíše hádali, že je píše staříček protřelý životem. Více čtěte zde.


A jaké blogy, které mají na svědomi kluci, máte rádi vy? Není vám líto, že kluci píší tak málo?

15 komentářů:

  1. Kluci píšou blogy. Ale většinou o klučičích věcech. Třeba celá oblast IT blogů je značně pánská doména

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám moc ráda blog Slovo od slova - tady http://slovo-od-slova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, blog si určitě prohlédnu! :)

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
  3. Z výše uvedených znám One Patas, občas na jeho blog zabloutím a párkrát jsem si s ním i psala. Myslím, že má skvělé nápady na články. :)
    Kluk z Čech, přesně jak si ho popsala, jeho blog ráda navštěvuji. :)

    Další dva neznám, ale určitě si je pročtu.
    - Myslím, že blogy píše dost kluků/můžů, jen se třeba tolik nepropagují, jako my slečny/ženy a jak je s komentáři nade mnou, tak spíše píšou o autech, informatice a podobně, což třeba mě osobně moc netankuje. :)

    A blog, který je klučičí a mám ho ráda, tak je www.prackal.blog.cz, ale to je hlavně z důvodu, že znám majitele a je to dobrý kamarád. :)

    Fakynn (www.fakynn.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja pravidelne navštevujem OnePatas a Kluka z Čech. A súhlasím s názormi, že blogy píše dosť mužov, ale skôr sú také oficiálne a väčšinou si tým aj zarábajú... inak odporúčam pozrieť si blog murcatko.sk, fakt je to skvelé čítanie, momentálne tam má články o pobyte na Islande, ale v archíve má aj z USA. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak blog murcatko.sk mě moc nezaujal... Moc se mi nelíbí styl jeho psaní, ale to je hodně subjektivní :)

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
  5. musím se přiznat, že já se setkala jen s dvěma blogy, kdy jej psalo mužské pohlaví... a ten jeden byl zvláštní, druhý byl o seriálu Cobra 11, to si pamatuji :)) ale na blogy, na který jsi dala tip, se podívám :)) možná se muži nechtějí otevřít jako ženy, nebo třeba jim to nepřijde zajímavé... nevím, proč v tom vládnou ženy, když muži by jistě měli velmi zajímavé blogy, kdyby tomu dali šanci :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prostě mužský a ženský svět, jsou trochu jiní... Ale taky si myslím, že by bylo spoustu zajímavých blogů, kdyby se do toho muži pustili :)

      Zuzana (Polární vlk)

      Vymazat
  6. Skvělé blogy! :) Určitě je navštívím.

    ~~~~
    Budu ráda když navštívíš můj nový blog a zanecháš nějaký milý komentář :') ♥
    http://lehoneyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Pravda, klučičích blogů taky moc neznám. Výše uvedené si určitě projdu.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Zuzko, až dnes nějakou náhodou jsem si všimnul, že jsi četla někdy náš blog klukzčech, možná ještě čteš, nevím. Strašně mě to potěšilo. Na tvůj blog narazim jenom občas, ale teď si ho určitě přečtu pořádně. :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  10. ... až se červenám! Díky moc, cením si toho, že blog zaujal ;)

    OdpovědětVymazat