Michaela Burdová - Volání sirény Larissa má všechno, co může žena chtít. Je mladá, krásná a čerstvě vdaná. Zde ale idyla končí, protože...

Romance ovládaná krutým mořem

sobota, ledna 24, 2015 Unknown 2 Comments

Michaela Burdová - Volání sirény
Larissa má všechno, co může žena chtít. Je mladá, krásná a čerstvě vdaná. Zde ale idyla končí, protože má jedno velké tajemství, které ji pronásleduje již několik staletí. Tajemství temné jako nejhlubší mořské propasti.

Larissa je totiž siréna. To znamená, že ji stvořilo moře. To ji také často volá a žádá po ní lidské oběti mužského pohlaví. Ráda by se svého prokletí zbavila, a proto uzavře obchod s černomágem Liamem. Ten tvrdí, že ji pomocí temných rituálů promění v obyčejnou ženu. Na oplátku požaduje, aby si ho Larissa vzala za muže. Do děje zasahuje také Liamův uzavřený a nevrlý bratr Derren. Larissa, byť provdaná za Liama, začne pociťovat vůči Derrenovi hlubší city. 

Tato kniha postrádá hlubší myšlenkovou strukturu. Rozhodně není pro náročné čtenáře, kteří v knihách rádi hledají zajímavé pasáže a citáty. Volání sirény je sice zajímavý, ale předvídatelný a povrchní příběh. Kniha se čte rychle a není ani jazykově náročná. Největší slabinou je hodně pomalý a vlažný začátek. 

Opravdového napětí se pak čtenář dočká na posledních několika stranách, kdy se na scéně objeví bájný lovec sirén a děj se zamotá. Autorka se tím snažila navnadit na další díl z trologie. To bylo celkem povedené překvapení na závěr, které zvedlo hodnocení o něco výš.

Ideální tato kniha bude pro mladé dívky, které rády tráví čas odreagováním u fantasy romancí. Je to typický kousek, který můžeme označit jako literaturu young adult.

Knihu Volání sirény – prokletí napsala mladá česká autorka Michaela Burdová jako první díl z připravované fantasy trilogie.

Celkové hodnocení: 50 % 

Děkuji knihkupectví Neoluxor za dodání recenzního výtisku.

2 komentáře:

  1. A já si nemůžu pomoct, její knížky prostě nemám ráda. Ne proto, že by byly vyloženě podprůměrné, ale protože jsou jedna jako druhá. Z nadějné autorky se v mých očích stala autorka, která se časem vůbec nikam neposunula, ale zacyklila ve stylu psaní, který působil mile naposledy v Poselství jednorožců.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Bereniko,

    nechtěla jsem být vyloženě negativní a najít na knížce i něco fajn... Myslím si, že pro věkovou kategorii 12-17 let naprosto ideální knížka... Holt jsem asi už stará a sáhla jsem výběru knížky na recenzi trochu vedle... :)

    Měj se pěkně

    Polární vlk (Zuzana)

    OdpovědětVymazat