Výborné pečené brambory po indicku
Pečené brambory po indicku |
Na vaření pro 2 osoby budeme potřebovat:
*5 velkých brambor
*hrášek (může být mražený)
*cibuli
*kousek čerstvého zázvoru
*lžičku koření garam masala
*trošku mletého koriandru
*hořčičná semínka
*kurkumu
*kari indického typu
*bílý jogurt (pro veganskou verzi použijte sójový)
*citrón
*sůl, pepř
*olivový olej
Foto: Vít Volšička |
Nakrájíme si cibuli a osmažíme ji na olivovém oleji. Potom přidáme středy z brambor, hrášek a koření garam masala, koriandr, kurkumu, kari a hořčičná semínka. Našim úkolem je ingredience dobře promíchat, aby se brambory pěkně obalily v koření. Kořením rozhodně nešetříme! Přidáme nastrouhaný zázvor, sůl a pepř a promícháme. Nakonec všechno zakápneme šťávou z poloviny citrónu a naposledy promícháme.
Vezmeme vydlabané brambory a naplníme je směsí. Ozdobíme trochou bílého jogurtu a hořčičnými semínky. Doufám, že vám budou brambory chutnat alespoň tak jako nám!
Já jsem bramborová - miluju brambory na všechny možný i nemožný způsoby a tohle vypadá dobře :3
OdpovědětVymazatBrambory jsou prostě super věc! :) Taky je miluju :3
VymazatZuzana (Polární vlk)
To vypadá dobře, i když hrášek moc nemusím. ;)
OdpovědětVymazat*BNG*
http://barnewgirl.blogspot.cz/
Hrášek tam skoro není cítit a kdyžtak se dá vynechat nebo nahradit třeba kukuřicí.. :)
VymazatZuzana (Polární vlk)
Mňam, děláš mi chute!
OdpovědětVymazathttp://lovelynela.blogspot.cz/
Recept je jednoduchý, uvař si a ukoj chutě! :D :)
VymazatZuzana (Polární vlk)
nikdy jsem indickou kuchyň nechutnala, ale musím se přiznat, že tohle se mi zamlouvá :D myslím, že už vím, co si zítra koupím a zkusím udělat :D :))
OdpovědětVymazatUrčitě pak dej vědět, jak Ti to jídlo chutnalo.. :)
VymazatZuzana (Polární vlk)
Zkoušela jsem různou plněnou zeleninu (třeba lilek: http://readeatandlive.blogspot.cz/2015/02/zapekany-lilek-s-kuskusem.html), ale brambora mě nenapadla. Navíc jsem momentálně ujetá na indickou kuchyni a tohle je dokonalý! Myslím, že o jeden oběd o víkendu mám vystaráno :D
OdpovědětVymazatDěkuji za tip, ten zapékaný lilek vypadá božsky... :3 Taky vyzkouším... A jo, indická kuchyně je boží... O víkendu se chystám na kuře Vindaloo, recept určitě přihodím :)
VymazatZuzana (Polární vlk)
Tak to se budu těšit. Já zatím zkoušela jen kuřecí kormu s chapai, jinak jsem to většinou nechala na indický restauraci. Ale pokud se ti vydaří vindaloo, jdu do toho taky :)
VymazatMňam mňam... Já už udělala Vindaloo 2x, ale to jsem ještě neměla blog... :)
VymazatZuzana (Polární vlk)